Efter kraftiga reaktionerna om Josefin Nilsson – nu ställer Dramaten in flera föreställningar

De senaste dagarna har dokumentären om Josefin Nilssons liv väckt starka reaktioner hos människor. I dokumentären skildras Josefins liv i ett destruktivt förhållande med en man som misshandlade henne både psykiskt och fysiskt.

Mannen som är verksam hos Dramaten, får nu flera föreställningar som han medverkar i inställda.
– Det stämmer. Det går inte att genomföra dem, det är för allas bästa, säger Dramatens presschef Lena Törner till DN.

Starka reaktioner har väckts sedan dokumentären om Josefin Nilssons liv, ”Älska mig för den jag är” släpptes under fredagen. Under lördagen anordnades en ljusmanifestation till minne av Josefin Nilsson i Stockholm och sedan dess har hashtagen #brinnerförJosefin, spridit sig som en löpeld.

Det är i dokumentären som Josefin Nilssons syster berättar om ett destruktivt liv som Josefin levde i ett förhållande med en man, nu verksam på Dramaten och livet tillsammans. Mannen blev dömd för misshandel men Josefins berättelse har väckt starka reaktioner och känslor.

Nu bekräftar Dramaten för DN att de kommer ställa in flera föreställningar med mannen.

– Det stämmer. Det går inte att genomföra dem, det är för allas bästa, säger Lena Törner, presschef för Dramaten till DN.

Dokumentären om Josefin Nilssons liv har väckt starka reaktioner. Foto: Gunnar Ask/TT

Dramaten: ”Väldigt stor och komplex fråga”

Men hur de ska ta nästa steg i denna fråga efter den stora uppståndelsen kring Josefin Nilsson vet de inte än.

– Det är en väldigt stor och komplex fråga. Det är ledningsgruppen som nu tar det här vidare till nästa steg, säger Lena Törner till tidningen.

Dramatens svar efter ljusmanifestationen

Sedan tidigare har Dramaten valt att inte kommentera ärendet ytterligare då de tar hänsyn till att de ”kommenterar inte enskilda medarbetare”, skriver DN.

Dramaten ställer nu in föreställningar efter kraftiga reaktioner. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Men i ett inlägg som publicerades på Facebook, efter ljusmanifestationen som hölls utanför Dramaten skrev de om manifestationen.

”Med anledning av gårdagens manifestation utanför Dramaten vill vi betona att Dramaten kraftfullt tar avstånd från alla former av kränkningar och våld. Dramaten arbetar förebyggande och har noll tolerans mot trakasserier. Varken i egna eller i andra kanaler kommer vi att kommentera enskilda medarbetare. Inlägg som innehåller personangrepp kommer att tas bort från denna sida.”, skriver Dramaten enligt DN.

Läs Alexander Karims starka brev om Josefin här.

Skådespelaren Alexander Karim ryter ifrån efter orden om Josefin Nilsson: ”Karriären kan gå åt helvete men…”