Efter lappen: Nu bjuds autistiske Johan in till heldag med Brynäs.

Vi har tidigare berättat om autistiske Johan, som blev mobbad i ishallen eftersom han var ryckig och flaxig i sina rörelser. Det var först efter att Johans mamma hade satt upp en lapp i ishallen som ungdomarna slutade med mobbningen och lät Johan vara med i gemenskapen. Nu har historien fått ännu ett glädjande besked. Favoritlaget Brynäs har nämligen gjort en underbart fin gest för 16-årige Johan.

Historien fick fart efter att mamma Ulrika hade satt upp en lapp i ishallen där hon förklarade autistiske Johans situation så att mobbningen mot honom skulle sluta. Lappen fungerade bra och kort därefter fick ungdomarna upp ögonen för Johan.

När mamma Ulrika talade med flera medier om händelsen så berättade hon att familjen hade planerat in ett besök till ishallen Gavlerinken för att titta på Brynäs. Detta gick inte obemärkt förbi – och nu har Brynäs vice klubbdirektör Johan Cahling agerat genom att bjuda in familjen till ett heldagsbesök.

– Vi har sagt till föräldrarna att de och Johan får bestämma vad de vill ska ske. Vi ska göra en toppendag för honom. Han vill ju åka hiss och äta korv och dricka kaffe och kanske träffa spelare, sen tittar vi på hur de ska sitta. Johan och familjer bestämmer hur de vill ha dagen, så det återstår att se hur den blir. Men, vi ska se till att Johan och familjen får en toppendag i Gavlerinken, säger Johan Cahling till Expressen.

En underbart fin gest – och så roligt för Johan som nu ser fram emot att träffa sina idoler.

– Han vet ju att det vankas hockey, han har tecknat Brynäs, hockey, hiss och alltihop, säger mamma Ulrika till Expressen.

”Mobbning beror till stor del på okunskap och det kändes inte riktigt värdigt 2015.”

Posted by Aftonbladet on den 2 januari 2016

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna