Efter skräckfärden: Nu varnar Gabriel för pirater på svenska vägarna.

Vi har tidigare berättat om vägpiraterna som härjar på svenska vägar. Nu har ett nytt skräckexempel utspelat sig.

Gabriel Bulat och flickvännen Nina Strömberg var på väg mot Göteborg med sin motorcykel när tre mystiska bilar dök upp och försökte blockera deras väg. Som tur var lyckades duon klara sig ur mardrömmen oskadda – men efter händelsen vill de varna andra trafikanter för liknande situationer.

Gabriel och Nina åkte på E6 mellan Ytterby och Göteborg kvällen den 24 juli när några bilar närmade sig och uppträdde suspekt. 

Först noterade Gabriel en bil som körde långsamt i det högra körfältet, men när han försökte köra om med motorcykeln i vänsterfilen märkte han att en till bil låg lite längre fram och körde långsamt. Snart dök också en tredje bil upp rakt framför i vänsterfilen så att Gabriel och Nina blev instängda med en bil framför, en bil bredvid och en bil bakom. Snart försökte vägpiraterna också få tag i duon.

– Det kom ut ett gäng armar i bilen som låg precis till höger om mig, de viftade in mot vägrenen och skrek, säger Gabriel Bulat till Expressen.

Bildkälla: Gabriel Bulat (Facebook)

Gabriel insåg vad som var på väg att hända. Snabbt som blixten bromsade han in och la sig bakom för att sedan accelerera upp, dra ifrån bilarna och lämna E6. Snart hade bilarna slutat jaga dem – och skräckfärden var över. 

– Vad hade hänt om jag haft min egen bil i stället för mc:n? Jag hade aldrig kommit undan dem. Det krävs ju att man accelerera rejält i sådana här lägen, så det är klart att man funderar på vad som hade kunnat hända om de fått stopp på mig, säger Gabriel Bulat till Expressen.

Bildkälla: Wikipedia

Gabriel och Nina blev skärrade av händelsen – och varnar nu andra trafikanter för vägpiraterna. Ett bra tips kan vara att sakta ner, utan att stanna, för att vänta in andra trafikanter så man inte är ensam.

– Men ofta står de ju vid vägrenen och vinkar in folk. Man ska ju absolut inte stanna om man är ensam, ha koll på vilka det är som står där innan du stannar oavsett, säger Gabriel till Expressen.

Så sent som i våras varnade den svenska polisen för vägpirater som låtsas ha fått fel på bilen för att lura till sig kontanter eller bensin. I en intervju med Expressen konstaterar dock Polisen i Region Väst att den här typen av attacker är ovanliga – och om du blir utsatt för något liknande ska du försöka ringa polisen.

Dela gärna vidare så fler trafikanter kan vara uppmärksamma på de farliga vägpiraterna ute på vägarna!