Efter succén som lucia: Nu är Maj-Lis, 92, tillbaka som påskkärring.

I december förra året berättade vi om Maj-Lis Bergström, 92, som fick vara lucia för första gången i sitt liv. Nu är hon tillbaka som påskkärring.

Maj-Lis Bergström gillar inte att ha tråkigt. Så på skärtorsdagen passade hon och hennes vänner på att klä ut sig till påskkärringar och sjunga inför familj och vänner på boendet Solhaga utanför Sundsvall

– Man sitter där ensam och grunnar och tycker att det är tråkigt. Då måste man ju hitta på någonting, säger hon till Sundsvalls tidning.

Uppträdandet var Maj-Lis idé och hon och de andra kärringarna fick hjälp att sminka sig av en grupp elever från en skola i Sundsvall.

Sången de sjöng hade en egenkomponerad text med samma melodi som den populära julsången ”vi komma från pepparkakeland”.

Maj-Lis berättar att det har varit mycket arbete och planering innan – men det har bara varit roligt.

– Vi var lucior vid jul och efteråt var det lika tråkigt igen. Då blev det så att vi satt ner och gemensamt funderade ut hur vi skulle klä oss och vad vi skulle göra. Vi hade ju rätt kul när vi kom på det, då var det inte tråkigt längre, säger Maj-Lis till Expressen.

Maj-Lis har även en idé om ett framtida framträdande, men det håller hon hemligt än så länge.

– Jag kan ju göra så lite själv, jag ser jättedåligt och hör inte så jättebra och går dåligt. Då får man använda det som är inne i huvudet. För jag är fortfarande ganska klar, det är min tillgång.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

I december var hon lucia för första gången. I dag var det dags för nya upptåg!

Publicerat av Sundsvalls Tidning – ST.nu den 24 mars 2016

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna