Efter succévideon: Nu får alzheimersjuke pappan skivkontrakt

Vi har tidigare berättat om 79-årige Ted McDermott, en gammal sångare som år 2013 drabbades av alzheimers. Men trots att Teds minne försämrades drastiskt och att han snart fick svårt att känna igen sin egen son så fanns det en sak 79-åringen aldrig glömde: musiken och sångtexterna.

I somras blev Ted känd över en natt när han, tillsammans med sonen Simon, sjöng en oförglömlig duett i bilen – och nu står det klart att han belönas med ett skivkontrakt.

Sångstunderna med sin sjuka pappa i bilen hade för Simon McDermott alltid varit väldigt värdefulla, eftersom pappan Ted då kom tillbaka till sitt rätta jag som den utåtriktade och skönsångande herre han var.

Men Simon hade aldrig i sin vildaste fantasi kunnat gissa att det skulle göra hans pappa världskänd. När duon i somras tog ton till klassikern ”Quando, Quando, Quando” lyckades de både få enorm spridning på nätet och samla in pengar till alzheimerforskning – och nu kommer nästa glädjande besked.

Facebook skriver nämligen sonen Simon: ”HETA NYHETER! Pappa har fått sitt första skivkontrakt”

Låten som ska spelas in är, förutom ”Quando, Quando, Quando” på en b-sida, också ”You Make Me Feel So Young”. Pengarna kommer delas mellan föreningen Alzheimer’s Society samt Ted och hans fru.

Här kan du återuppleva duetten som tog världen med storm:

Dela gärna vidare om du också blev glad av nyheten!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna