Efter svenska folkets hjälp: Nu har hemlöse pensionären Nils fått en bostad

Newsner har tidigare skrivit om Nils Junior Lundh, som tvingas leva som hemlös på grund av låg pension. När media uppmärksammade hans situation reagerade svenska folket starkt, och flera valde att göra en insats. Tillsammans har folket nu gett Nils en bostad.

Nils Junior Lundh arbetade tills han var 61 år och kroppen inte orkade mer, men trots ett helt yrkesliv räckte inte till pensionen till en bostad. Med endast 4 700 kronor i inkomst varje månad tvingades till hemlöshet för att ha råd att äta. När han gick till socialen ville de endast hjälpa honom om han stoppa sin pension helst och blev ett ”socialfall”. Sedan dess har varje natt varit en kamp för att hitta en trygg och relativt varm sovplats.

”Ringde och erbjöd en bostad”

Men när TV4 Nyhetsmorgon uppmärksammade Nils situation blev svenska folket förfärade. Och det blev Nils biljett ut ur misären. Efter sändningen började telefonen att ringa, och nu har Nils fått hjälp med en egen bostad.
– Det är underbart. Jag sitter här i köket och dricker en kopp kaffe just nu, säger Nils med ett lugn i rösten när han blir uppringd av TV4.

Tack vare goda människors insats har Nils tak över huvudet. Det här är ett bra exempel på vilken godhet det faktiskt finns i världen. Såhär borde alla ställa upp för de som är i nöd. Dela gärna för att visa andra vad omtänksamhet kan göra.