Efter svenska folkets miljoninsamling: Nu kan hjärnskadade Marcus flyga hem.

Marcus Millberg reste till Thailand för att njuta av sol och värme. Men drömresan förvandlades till en mardröm. Efter en allvarlig mopedolycka drabbades Macus av svåra hjärnskador. Han fördes till akuten, men där visade det sig att hans försäkring gått ut bara dagar tidigare. Det som händer efter det berör nu människor över hela Sverige.

På grund av att försäkringen gått ut kunde Marcus inte få den hjälp som var nödvändig. Han flyttades till ett mindre rum på sjukhuset. Där låg han i 36 timmar – innan familjen hemma i Sverige kunde betala för den operation som Marcus behövde genomgå.

Bildkälla

markus

Men mardrömmen tog inte slut där. Marcus måste flyga hem med ambulansheliktoper till Sverige för att få den vård som krävs för att han ska kunna återhämta sig efter operationen. Kostnaden för det? 1 miljon kronor. För mindre än en vecka sedan valde hans vänner därför att starta en insamling på Facebook. Och otroligt nog så krävdes det bara 72 timmar för att få ihop den miljonen som krävs för att Marcus ska få flyga hem.
– Det är en så stor sten som har lossnat. Nu kan vi bara fokusera på Marcus. Vi hade fått lösa pengarna på något sätt om vi inte fått hjälp, men att få detta engagemang från alla på Facebook är en otrolig känsla, säger pappa Magnus till Metro.

Nu är pappa Magnus på väg ner till sjukhuset i Thailand och mamma Heléne är redan på plats. Marcus är fortfarande kopplad till en respirator och tillståndet är kritiskt. Han har dock fått flytta till ett bättre sjukhus i Bangkok, Thailand. Det skriver Metro.

Ingen vet om eller när han kan klara av resan hem till Sverige, men familjen tar det dag för dag.
– Nu stannar vi med honom. Vi stannar tills den dag vi får hem honom, det är viktigast, säger Magnus till Metro.

Familjen känner en oerhörd kärlek och tröst i alla människor som engagerat sig och hjälpt till att samla ihop pengarna till Marcus. Så här skriver de på Facebooksidan:
”Det finns inga ord som kan beskriva eller visa den tacksamhet som vi känner till svenska folket. Tack vare er ödmjukhet, kärlek och omtanke kan vi få hem våran Marcus. Nu när vi nått vårat mål har vi valt att starta ett nytt evenemang där vi kommer att uppdatera om hur det går för Marcus, med hans sjukvård och rehabilitering och vägen hem till Sverige.”

Nu hyllar vi alla som hjälpt till att samla in pengarna till Marcus hemresa! Och håller tummarna för att Marcus får flyga hem till Sverige så snart som möjligt.