Efter terrordåden: Så hjälper Facebook människor att visa sina anhöriga att de är säkra.

På tisdagsmorgonen skakades vi av uppgifterna om terrordåd i den belgiska huvudstaden Bryssel. Två explosioner inträffade vid 8-tiden på Bryssels flygplats och en timme senare skedde nästa explosion vid tunnelbanan i Maelbeek. Precis som vid terrordåden i Paris har Facebook nu aktiverat en Safety Check – så att människor snabbt kan visa sina anhöriga att de är säkra och mår bra.

När Paris utsattes för flera terrorattacker den 13 november 2015 aktiverade Facebook sin Safety Check, som fick stort genomslag.

”Kommunikation är viktigt i krissituationer, både för drabbade människor och för de som är långt borta och är angelägna om att få nyheter. Människor vänder sig redan till Facebook för att kontrollera nära och kära och få uppdateringar i situationer som dessa, och vi skapade Safety Check för att göra de här anslutningarna ännu enklare”, skrev Facebook då i ett inlägg.

Efter terrordåden i Bryssel har Facebook nu aktiverat sin Safety Check igen.

Genom att klicka i att du är i säkerhet så meddelas familj och vänner omedelbart att du är okej – och där kan du också gå in och kolla om andra nära och kära i katastrofområdet är i säkerhet, samt kontakta dem.

På den här länken kan du nå Facebooks säkerhetskontroll.