Efter tragiska dödsolyckorna – nu rasar Johan mot fartdårarna i byn: ”Idag dog en till”

Människor, hästar, katter och hundar har dött på sträckan i byn Katrineholm, Gävle. Trots det är det få som håller sig till hastighetsbegränsningen 60 kilometer i timmen.

Nu har Johan Lindberg fått nog av dödsolyckorna och kräver att polisen och Trafikverket tar problematiken på allvar.

”Ibland är bara allting så jävla tröstlöst. I dag fick vi ytterligare en ängel i himlen, så börjar Johan Lindbergs starka inlägg på Facebook.

Ibland är bara allting så jävla tröstlöst. I dag fick vi ytterligare en ängel i himlen. I flera års tid har jag med en…

Posted by Johan Lindberg on Thursday, September 16, 2021

Enligt Johan går det en olycksdrabbad raksträcka genom byn Katrineholm, 2,5 mil norr om Gävle där han bor. En raksträcka där hastighetsbegränsningen är 60 kilometer i timmen.

Men Johan bedömer att snitthastigheten snarare ligger på 160 kilometer i timmen.

Johan gör bedömningen att det inte bara är privata bilister som kör för fort på sträckan, även yrkeschaufförer som kör extremt tunga fordon kör alldeles för fort på sträckan.

Fått dödliga konsekvenser

Att människor överskrider hastighetsbegränsningen har lett till flertalet allvarliga olyckor. Och nu har Johan fått nog.

Han radar upp olycka efter olycka i sitt inlägg. Bland annat dog en långtradarchaufför på sträckan i fjol efter att ha kört in i ett stall. Och flera djur har fått sätta livet till på den utpekade vägen.

Och här om dagen ytterligare ett.

”I dag blev en av grannarnas katt påkörd av en bil. Oavsett hur fort han körde var det en vettig människa som stannade, sa att katten träffats av bilen och att katten med släpande bakben tagit sig in under en annan grannes hus”, skriver Johan och tillägger:

”Med gemensamma insatser lyckades vi till slut få tag på katten och åka in till veterinär med henne. Men det fanns tyvärr inget att göra, bäckenet var krossat. Medan vår dotter – som varit med under hela eftermiddagen – var fullständigt förkrossad fick Sally somna in”.

Allt jag kräver

Trots olyckorna och hastighetsöverskridandet har Katrineholm inte fått varken fartkameror eller stöd av polisen.

Foto: Johan Nilsson, TT/ Christine Olsson, TT

Enligt Johan har Trafikverket sagt att de bara prioriterar fartkameror på hastigheter över 70 kilometer i timmen. Och Polisen har inte resurser nog till att bevaka sträckan.

Men Johan tänker inte ge sig. Nu kräver han att Trafikverket och polisen kommer med en lösning.

”Allt jag kräver är två fartkameror och tätare fartkontroller (än en gång på 13 år) men tyvärr har jag ingen känsla för att någon myndighet kommer lyssna”, skriver han i inlägget och tillägger:

”I vår by har människor, hästar, hundar och katter dött på grund av för hög hastighet av majoriteten av förarna. I dag dog en till”.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required