Efter tunga cancerbeskedet: Nu tar Siewert Öholm tar farväl på Facebook

Siewert Öholm, 77, trodde att cancern var på väg bort. Strax innan semestern i Israel förra veckan fick han ett positivt besked av läkarna.

Men när familjen kom hem visade det sig vara felaktigt – hans levercancer hade istället förvärrats.

Igår kväll tog Siewert farväl på Facebook. ”Jag är inte rädd, jag vet vad jag tror på, jag är trygg.” skriver han.

Först ett hoppfullt besked – och sedan ett hopplöst. I förra veckan hade Siewert Öholm och hans familj planer för framtiden. Men nu har de istället förberett sig på slutet. 

– Beskedet innan har varit helt fel. På måndagskvällen nåddes vi av att det var försent med behandling och att cancern i levern var fullt utvecklad. Det är bara nedräkning, det är ingenting mer att göra. Det var chockartat: sorg och gråt. De har gjort vad de har kunnat. Vi får hoppas att han har timmarna till morgonen, sa hustrun Gitten Bolin Öholm, 54, till Nöjesbladet i natt.

Familjen tar nu en timma i taget, och har alla samlas runt Siewert på Centrallasarettet i Växjö.

– Halva veckan har varit full av frågor och sorg. Barnen har varit samlade och jag sover här med honom, berättar Gitten.

Hon har läst upp hälsningar till Siewert från hans facebooksida, och då bestämde han sig även för att skriva ett farväl där. Så här skrev han:

”Hej vänner!

Jag håller på att avsluta mitt fb-konto, och jag ser att mitt liv håller på att rinna ut.

Jag är inte rädd, jag vet vad jag tror på, jag är trygg. Jag tror heller inte att Gud, när vi möts, behöver kommunicera genom Facebook.

Tack vänner och följare”.

– Han ville tacka för allt. Det har kommit in så fina hälsningar om vilken betydelse han haft för människor. Inte bara som tv-mannen utan även i det dolda, det överraskade mig. Det är nästan så man ska göra ett litet häfte av alla berättelser. Jag är glad för att få ha lärt känna denna fantastiska mannen så nära, säger Gitten Bolin Öholm.

Våra tankar är hos dig och dina nära Siewert.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna