Elev satte eld på skolpersonal – använde handsprit och tändare

En gymnasieelev i Småland tände eld på en skolanställds händer när denne skulle ta handsprit. 

– Enligt polisanmälan blev det rodnader på händerna efter lågorna men inga allvarliga skador, säger Åsa Willsund till SVT.

Skolpersonal började brinna

En gymnasieelev på småländska höglandet erbjöd en anställd på skolan handsprit.

När den anställde i fråga  satte fram händerna ska eleven ha “sprutat på en rejäl mängd”, varpå personalen påpekat att det blev lite mycket. Det var då som gymnasieeleven tog fram en tändare och satte eld på den anställdes händer. 

– Det börjar då brinna i handspriten på händerna och det uppstår lågor. Personalen ska då ha gnuggat ihop händerna och fått stopp på branden, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson till SVT.

Foto: Shutterstock

Fick rodnader på händerna

Den anställda, som är i 60-årsåldern, ska inte ha drabbats av några allvarliga skador och behövde därför inte uppsöka sjukvård i samband med händelsen. 

Enligt Åsa Willsund fick personen i fråga rodnader och sveda på händerna, efter att de fattat eld.

Foto: TT

Händelsen inträffade i slutet på februari och och är nu anmäld både till polisen och Arbetsmiljöverket.

Gymnasieeleven är nu misstänkt för misshandel, efter att medvetet ha tagit fram en tändare för att sätta eld på den anställdas händer. 

Brandfarlig vätska

Polisen har startat en förundersökning gällande misshandel. SVT Nyheter Jönköping har sökt gymnasiechefen för den aktuella skolan, men personen i fråga har avböjt att kommentera händelsen.

Mobbare doppade pojkens t-shirt i tändvätska och tände sedan eld på honom. FRUKTANSVÄRT!Nu skickar vi all kärlek vi har för att visa vårt stöd för denna lilla pojke ❤️❤️

Posted by Newsner on Wednesday, May 27, 2020

Handsprit och desinfektionsmedel är klassat som brandfarliga vätskor som man ska vara försiktig med. Så här skriver MSB

“Handsprit, alkogel, handgel är samtliga produkter med hög alkoholhalt som används för desinficering för att förhindra smittspridning.

De flesta produkterna innehåller en hög halt av denaturerad etanol och ska vara märkta med ””Brandfarlig vätska” eller ”Mycket brandfarlig vätska” och vara märkt med faropiktogrammet ”flamman”.

Produkter utan alkoholer förekommer också.”

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required