Ellie kollapsade på tåget – vaknade upp med ett anonymt brev om vad som hänt henne

En helt vanlig dag för ungefär ett år sedan var 27-åriga Ellie Farnfield från England med om något mycket märkligt – och väldigt fint!

Men det började riktigt otäckt. Hon reste ensam på ett tåg i London när hon plötsligt fick ett epileptiskt anfall och föll ihop på golvet. När Ellie vaknade befann hon sig ensam på ett sjukhus.

Bredvid henne låg ett handskrivet brev från en främling. 

Ellie blev chockad när hon läste vad som stod på lappen bredvid henne. Det var skrivet av en man som hette Tom, och hon hade ingen aning om vem han var.

Så här stod det:

Eleanor,

Hoppas att du mår bättre när du läser det här. Du hade ett anfall på tåget och jag hjälpte dig av. Du slog dig inte i huvudet, men jag kan ha skadat ditt ben när jag klev på det innan jag insåg att du låg där på golvet. Förlåt!

Jag är också ledsen att jag inte kan stanna med dig nu, men här får du en kaffe för att piggna till senare och 10 pund så du kan ta en taxi hem. Förlåt, jag har inte mer pengar så jag hoppas att du bor nära.

Jag har kontaktat människor på din telefon och medicinsk hjälp är på väg och du är med tågpersonalen. Hoppas att allt går bra och att du blir frisk snabbt.

Vänligen Tom

Ellie blev så rörd av denna främlings fina gärning så hon bestämde sig för att försöka hitta honom. Hon la ut en bild på brevet och gjorde en efterlysning på Facebook. Det dröjde inte länge innan tusentals människor hade läst hans brev. 

– Alla tycker att Tom är bäst. Det har varit många spekulationer om vem han är, vad han gör, hur han ser ut och vänner ”paxar” honom som sin framtida pojkvän, sa Ellie till Daily Mail efter händelsen.

En talesman från Southern, som är företaget som kör tågen i området, håller med om att Tom är en riktigt hjälte.

– Det denna mystiska man gjorde visar hur omtänksamma och godhjärtade många av våra passagerare är.

Men hur gick det då? Hittade Ellie sin tåg-hjälte?

Nej, inte än.

Det har nu gått ett år sedan händelsen och hashtagen #‎findtraintom snurrar fortfarande i sociala medier. Den senaste veckan har historien om Tom blivit omskriven i flera medier igen. Men än så länge finns inga rapporter om att Tom är hittad. Kanske vill han vara anonym, eller så har han helt enkelt missat all uppmärksamhet som hans brev har fått i media. 

Jag hjälper till att sprida denna nyhet igen, så kanske Tom ser det. Han förtjänar ett pris för sin fina gärning!

<blockquote class=”twitter-tweet” data-lang=”sv”><p dir=”ltr” lang=”en”>Kindness and compassion <a href=”https://t.co/lj9aOf6giP” data-mce-href=”https://t.co/lj9aOf6giP”>https://t.co/lj9aOf6giP</a></p> — Chibi Seimei (@chibiseimei) <a href=”https://twitter.com/chibiseimei/status/775929440597454848″ data-mce-href=”https://twitter.com/chibiseimei/status/775929440597454848″>14 september 2016</a> </blockquote><script src=”//platform.twitter.com/widgets.js” type=”mce-no/type” data-mce-src=”//platform.twitter.com/widgets.js”></script>

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna