Emma, 6, har somnat in – läkarna tvingades ge upp cancerkampen

I samband med att Emma Askernäs fyllde tre år fick hon beskedet att hon drabbats av en dödlig hjärntumör. Sedan dess har både familjen, sjukvården och svenska folket kämpat för att Emma ska få ett längre liv. Bland annat genom att tusentals människor ideellt hjälpte familjen att samla in pengar för att bekosta behandling utomlands.

Men nu har läkarna tvingats ge upp. I måndags somnade Emma Askernäs, 6 år, in, det rapporterar bland annat Expressen.

Det var för cirka tre år sedan som läkarna hittade en elakartad tumör i då treåriga Emma Askernäs huvud. En ovanlig variant som kallas diffuse midline glioma.

– Hon fick en av de värsta diagnoserna som finns. Ingen har blivit frisk från den cancerformen, berättade Micke Askernäs för Expressen då.

Åkte till Mexico för behandling

När de svenska läkarna gjort vad de kunnat för att hjälpa Emma återstod endast behandling i Mexico, vilket familjen fick hjälp att bekosta efter att ha vädjat till svenska folket om hjälp.

Emma och familjen reste till Mexico på andra sidan jorden för att låta henne genomgå en immunterapibehandling, men när tumören inte ville sluta växa insåg de att hoppet var ute, och att Emma inte hade långt kvar.

Foto: Privat

Läkarna tvingades ge upp på Emma, 6,

I juli i år förklarade pappa Micke Askernäs att läkarna gett upp, då de inte hade nån mer behandling att prova. I måndags somnade Emma, sex år, in.

”I dag släcker vi hjärtat över Hammarby Allé / Lugnets Allé.

Vår kära Emma förlorade kampen mot sin cancer i dag efter 38 månaders tappert kämpande.

Hon blev sex år.”, skrev pappa Micke Askernäs på Facebook, och tackade alla som hjälpt dottern i kampen mot cancer.

Foto: Privat

Vila i frid, Emma. Alla tankar går till familjen.