En äldre man som äter hamburgare får hela nätet att gråta. Anledningen? Mitt hjärta brister.

Mor- och farföräldrar är underbara! De finns där under hela uppväxten, leker med sin barnbarn, lagar god mat till dem och tjatar ihärdigt tills man tar en kaka till, tar med sina barnbarn på utflykter, sitter barnvakt, köper gulliga presenter och älskar sina barnbarn villkorslöst. Jag har alltid känt ett speciellt band till mina mor- och farföräldrar och det gör ont i hjärtat att se att de inte alltid klarar sig helt själva längre. Trots att de vill. De bor på andra orter i Sverige men jag försöker hälsa på dem så ofta jag kan. Så tror jag många andra tänker också: de tar sig den tid de kan för att tillbringa tid med sina mor- och farföräldrar. Inte alla dock. Det är inte alla som tar sig tid för dem som har funnits där och stöttat en under hela uppväxten. Nu har en bild på en ensam och ledsen äldre man i Washington i Oklahoma, USA, på Twitter orsakat ett ramaskri på internet – och gett nästan en hel värld dåligt samvete

Ta en titt på bilden nedan. Den säger ganska mycket. Barnbarnet, Kelsey Harmon, har lagt upp bilden på Twitter och skriver ”Middag med papaw (morfar/farfar) i kväll… han gjorde 12 hamburgare för alla 6 barnbarn och jag är den enda som dök upp. Älskar honom” tillsammans med ett hjärta och en ledsen smileygubbe.

Bilden har retweetats över 127 000 gånger och fått mängder med reaktioner. ”Det här krossar mitt hjärta”, ”säg till honom att jag gärna äter hamburgare med honom”, ”vem låter papaw äta sina burgare själv” och ”folk behöver uppskatta sina familjer, jag blev så ledsen” är några av kommentarerna på Twitter.

Kelsey som postade bilden skriver på Twitter att hon är ledsen att hon inte kan svara alla som har reagerat på hennes bild eftersom de är så många. Hon skriver att hon får över 20 aviseringar var 30 sekund. Hon skriver också att hennes morfar eller farfar – det framgår inte vem han är – mår bra. För en del människor har reagerat alldeles för häftigt och dödshotat hennes kusiner…

Det verkar som att ett till av barnbarnen dök upp till middagen till slut. Brock Harmon skriver ”Oroa er inte. Jag kom till papaws hus och äter hamburgare” på Twitter. Inlägget har delats 32 000 gånger.

Hur som helst träffar bilden tillsammans med barnbarnets ord rakt i hjärtat. Mängder med personer har blivit ledsna av bilden. Det är något speciellt med ensamma äldre människor, som kanske inte har så många vänner att umgås med längre. Då är familjen, och särskilt de älskade barnbarnen, allt.

Gjorde detta även dig lite ledsen? Dela gärna vidare och tänk på att värna om familjen!

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna