En föräldralös bebis hade bara dagar kvar att leva. Då gör sköterskan något som värmer mitt hjärta.

Det krävs ett stort hjärta för att ställa upp för människor i nöd. Det krävs ett ännu större hjärta för att om och om igen ställa upp för de mest sårbara människorna som finns. Sjuksköterskan Cori Salchert har ett väldigt stort hjärta.

Här är Cori med hennes familj bestående av inte mindre än åtta barn. Ända sedan hon var ung kände hon ett kall att hjälpa små barn och utbildade sig därför till sjuksköterska.

Bildkälla

cori11

I jobbet tog Cori hand om kroniskt sjuka spädbarn som inte hade långt kvar att leva. Men hon kände själv att det hon gjorde inte räckte till, och tiden fanns inte för att göra mer. Hon och hennes man Mark hade fullt upp med att ta hand om sina egna barn. En dag fick Cori ett besked som skulle förändra allt.

Bildkälla

cori22

Åttabarnsmamman kämpade mot auto-immuna sjukdomar och kunde inte längre arbeta. Sjukhuset var medvetna om Coris vilja att ta hand om barnen som var i livets slutskede. Barn som ofta lämnas ensamma för att dö på sjukhuset på grund av att de biologiska föräldrarna kan bli överväldigade av de nyföddas allvarliga hälsotillstånd. Därför ringde de henne för att kolla om hon ville ta hand en två veckor gammal flicka som inte hade många dagar kvar att leva. Efter att ha pratat med hennes egna familj svarade Cori ja.

Bildkälla

11234971_10203388976444017_8552295596794811360_n

Familjens första adoption var lille Emmalyn, som föddes utan höger hjärnhalva. Hon levde bara i 50 dagar. Men det var 50 dagar som var fyllda av kärlek och värme. Ett slut som alla människor förtjänar.

Bildkälla

cori44

– För många människor agerar inte för att de inte kan hjälpa och rädda alla. För mig, trots att jag inte kan hjälpa varje barn, så är jag överlycklig om jag kan göra skillnad i ett fåtal barns liv, säger Cori till The Sheboygan Press.

Bildkälla

cori55

I dag tar familjen hand om ett tredje barn, Charlie. Han har varit svårt sjuk, men med kärleken och omvårdnaden från Cori och hennes fantastiska familj har han överlevt till sin 1-årsdag.

Bildkälla

cori66

– Vilken gåva det är att få vara en del av dessa bebisars liv, att ha förmågan att lindra deras lidande, att uppskatta och älska dem trots att de inte kan ge någonting påtagligt tillbaka, eller ens le i gengäld för vårt ansträngande, säger Cori.

Vilken stort hjärta familjen Salchert visar! En inspirationskälla för oss alla. Jag blir alldeles varm i hjärtat. Dela gärna om du också tycker att familjens initiativ är hjärtevärmande.