En frisör i Danmark rakar av sitt eget hår för att stötta en ledsen och cancersjuk flicka.

Cancer är en vidrig sjukdom, och den är extra hemsk när den drabbar barn. Det kan vara svårt för att barn att hantera allt som händer i och med sjukdomen: regelbundna läkarbesök, cellgiftsbehandlingar, att tappa håret… För många små flickor betyder håret oerhört mycket och det är tungt när de tvingas bli av med det. Så när en sjuårig cancersjuk flicka kom in på en salong i Köpenhamn i Danmark för att raka av sig håret kunde frisören Maryam Farokhzadeh sätta sig in i hur hon kände. Flickans gråt gjorde ont i hjärtat. Då tog frisören ett modigt beslut för att få flickan glad igen.

Den 20 april kom det in en alldeles särskild kund på Maryam Farokhzadehs salong ”Salon Maria” i Köpenhamn. Det var en liten flicka på sju år, som skulle klippa av sig allt hår innan hon fick sin första cellgiftsbehandling, skriver den danska nättidningen Dagens.

Maryam hade själv långt hår och vet hur mycket håret kan betyda för både barn och vuxna. Att bli av med håret är många flickors och kvinnors mardröm. Så det gjorde ont i kroppen på henne när den lilla flickan började gråta.

– Att tappa håret kan vara riktigt hemskt, både för barn och vuxna. När flickan kom in på salongen med en olycklig blick och visste att hon skulle förlora sitt hår tog det mig riktigt hårt. Jag är van vid att barn kommer in på salongen med ett leende på läpparna. När jag hörde henne historia blev jag ännu mer rörd, säger Maryam till Dagens.

Det var svårt för Maryam att använda trimmern när flickan grät. Då tog hon ett beslut. ”Om du gör det så gör jag det också”, sa frisören till sjuåringen. Och gråten byttes ut mot ett litet leende.

Bildkälla

13055549_10153654888804576_8912052075245954639_n

– Jag tänkte först att jag inte kunde göra det. Men så tog jag beslutet att vi skulle göra det ihop, och så började jag raka av mitt eget hår. Flickan log först och slutade gråta, och till slut började hon skratta. Då insåg jag att det var värt det och så gjorde vi det ihop. Vi skrattade tillsammans och mamman blev så rörd att hon började gråta, säger Maryam till Dagens.

Hon tog inga bilder under tiden, av respekt för mamman och dottern. Men hennes syster Mulle Skouboe blev stolt och skrev om händelsen och la upp andra bilder på sin syster på Facebook. Inlägget har nu delats över 2 200 gånger. Här kan du läsa det i sin helhet.

Jeg har den vildeste historie

Denne seje kvinde er min søster og er frisør i Kbh. Igår havde hun en kunde en lille sæ…

Posted by Mulle Skouboe on Thursday, April 21, 2016

Jag blir varm i hjärtat när jag läser det här. Den här frisören förvandlade en negativ upplevelse för en liten flicka till något positivt. Så gör en riktig vardagshjälte!

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna