En höggravid kvinna i värkar tvingas stanna utanför ett bröllop. Men flera bröllopsgäster är medicinskt utbildade!

Ibland händer helt otroliga saker som gör att man tror på ödet. Att allt händer av en anledning. Så var det när jag hörde denna historia. En kvinna som heter Kimberly var gravid och hade en så kallad föreliggande moderkaka, som kan innebära stora risker för den blivande mamman. Så Kimberly var tvungen att ta sig till ett sjukhus. Men det fanns inte nog med tid. Kimberlys värkar var i gång och bebisen tryckte på. På väg till sjukhuset var hon och hennes man tvungna att stanna utanför en kyrka – och störa mitt i ett bröllop. Vad var oddsen för att någon där skulle kunna hjälpa dem?    

Det var ett helt vanligt bröllop – tills en bil plötsligt stannade utanför kyrkan. I passagerarsätet i bilen låg höggravida Kimberly – vars värkar var i full gång.

Eftersom Kimberly hade en moderkaka som låg i vägen för barnet fanns det stora risker för blödningar. Om inte en sådan blödning avtar av sig själv görs ett akut kejsarsnitt, och den kan också vara livshotande för både mamman och barnet.

Men det fanns inte tid att ta sig till sjukhuset. Det var då brudens mamma Annette klev in. Hon visade sig vara sjuksköterska och kunde hjälpa Kimberly under förlossningen.

Allt verkade ha gått bra, mamman blödde inte. Men så hörde alla ljudet av tystnad. Bebisen skrek inte. Då vände Annette på bebisen och masserade hans rygg. Då började han skrika och alla drog en suck av lättnad: Han levde!

Men det tar inte slut där. En annan gäst på bröllopet klev fram och berättade att hon hade jobbat med nyfödda och undrade om hon kunde hjälpa till. Sedan klev ytterligare en bröllopsgäst fram och berättade att han också var medicinskt utbildad och frågade om han fick ta en titt på barnet.

”Jag var alltså omringad av alla dessa människor med bröllopskläder som försökte hjälpa min fru att föda min son”, säger Kimberlys make i klippet nedan.

På sjukhuset sa de också att paret hade varit omringade av fler människor med medicinsk expertis än de hade varit på sjukhuset. Om det är helt sant vet jag inte, men sant är i alla fall att Kimberly och hennes make hade en extrem tur som behövde stanna mitt i ett bröllop med läkare och sjuksköterskor.

Nedan kan du se hela historien berättas i ”Discovery Life”. Dela gärna denna otroliga historia vidare med dina vänner!

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna