En man blev sjuk, då körde chauffören fullsatta bussen till akuten. Vilken hjälte!

En ung man blev akut sjuk på bussen och ambulansen körde vilse. Då tog busschauffören Hasse Davidsson saken i egna händer och handlade blixtsnabbt. Han tvärvände bussen med 50 passagerare och körde raka spåret till akuten. Nu hyllas Hasse för sin modiga insats och det är bara att hålla med. Bra gjort!

Det blev inte en vanlig resa för passagerarna på buss 41 som på tisdagseftermiddagen körde från Gävle mot Hofors, skriver Arbetarbladet.

Efter att tag fick busschauffören Hasse Davidsson reda på att en ung man, som satt på bussen, blivit akut sjuk. Hasse gick för att kolla läget och fann en kille som satt likblek i ansiktet, med tryck över bröstet och stickningar i armen. Ambulansen larmades, med sjukpersonalen kom aldrig fram eftersom de inte hittade adressen där bussen stod. Det var då Hasse tog saken i egna händer.

– De där jönsarna förstod inte adressen. Men det borde vara ganska klart var det ligger om man har lite lokalkännedom, säger Hasse Davidsson till Arbetarbladet.

Han vände bussen och körde mot akuten.
– Det kunde ju vara livshotande. Jag är ingen läkare och det är ju ingen idé och sitta och gissa. Det bästa är att åka dit hjälpen finns.

Jennifer satt på buss 41 och twittrade ut om det som hände. ”Busschauffören är en hjälte som kör honom till sjukhuset”, skrev hon.
– Jag har aldrig mött en så trevlig busschaufför som honom. Redan när vi klev på bussen så stod han och väntade tills vi hade kommit bort till hållplatsen – även fast vi var sena. Jag hoppas att han fortsätter att vara en vardagshjälte, säger Jennifer.

Hasse, vilken hjälte!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

När ambulansen inte kom tog busschauffören Hasse Davidsson saken i egna händer: ”Det kunde ju vara livshotande.”http://www.arbetarbladet.se/gastrikland/gavle/busschauffor-korde-sjuk-man-till-akuten

Posted by Arbetarbladet on den 3 juni 2015

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.