En pensionerad sjukvårdare återförenas med flickan han räddade livet på 1981.

Det var tre och ett halvt decennium sedan, men båda två tänker fortfarande på händelsen. Nu har en sjukvårdare som räddade livet på en liten flicka 1981 återförenats med henne – och det blev ett känslosamt möte. Under de 35 år som har gått har han aldrig slutat tänka på henne.

Det var i Tucson i Arizona, USA, år 1981 som sjukvårdaren Denny Welsh flög en helikopter när han såg en SUV krascha på vägen nedanför. Han såg hur något flög ut från framrutan och hoppades för allt i världen att det inte var en bebis.

Bildkälla

Helikoptern landade intill olyckan och Denny klev ur med sin läkarväska. Det var ett bilsäte som hade flugit ut från bilen – och i sätet satt en 18 månader gammal flicka. Hon hette Misty Heard och andades inte.

Bildkälla

I samma bil befann sig Mistys mamma och hennes äldre bror. ”Hjälp, vi måste komma igenom detta”, tänkte Denny.

Cindy Backer, mamman, berättar för News 4 att hennes lilla flicka faktiskt dog – men Denny var genast där och lyckades återuppliva henne.

Bildkälla

En annan sjukvårdare, Terry Johnson, hade precis kommit av sitt nattskift och anslöt när han fick höra talas om den hemska olyckan. Tillsamman jobbade han och Denny Welsh för att hjälpa familjen.

Den fyraårige sonen hade bara fått mindre skador, och mamman också. Så de skulle egentligen tas med ambulans till sjukhus.

– Jag kommer fortfarande ihåg hur Denny säger ”nej, den här mamman ska vara med båda sina barn”, säger Terry Johnson till News 4.

Så alla tre togs med i helikoptern – där Denny ännu en gång återupplivade Misty, skriver News 4.

Bildkälla

Det här var 1981 och nu, 35 år senare, har Misty fortfarande Denny att tacka för sitt liv. Nyligen återförenades de. Och Misty tackade Denny för att han räddade henne.

– Jag vet att han återupplivade mig i helikoptern, men jag visste inte hur illa det var förrän i dag. Han är bara fantastisk och jag kan inte förstå att jag är här, säger Misty till News 4.

Bildkälla

Både Denny och Terry hade döttrar i samma ålder som Misty Heard, och den otroliga räddningen av flickan har påverkat dem båda djupt. De minns det hela än i dag.

Bildkälla

– Det var ett mirakel att vi råkade vara där på rätt plats vid rätt tidpunkt, säger Denny Welsh till News 4.

Och det skedde ett mirakel till: När Misty var liten sa läkare till henne att hon aldrig skulle kunna få barn själv på grund av sina skador. Men nu har hon en egen liten son.

Här kan du se hela den känslosamma och hjärtevärmande återföreningen. Dela den gärna vidare!

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna