Enkla metoden för att rädda en bäbis som kvävs. Det här borde alla föräldrar se.

St. John Ambulance i USA jobbar med att med att lära ut och informera om första hjälpen till föräldrar. För hur gör man om ens bäbis råkar svälja fel eller sväljer en leksak? Organisationen tillfrågade föräldrar om de någon gång har sett sitt barn svälja fel. Över 40 procent svarade ja. Samma föräldrar fick frågan om de kunde första hjälpen. Det visade sig att 4/5 inte visste hur de skulle hantera en sån situation. Den skrämmande siffran fick organisationen att agera. De skapade en enkel reklamfilm som visar varje förälder hur de ska göra om deras bäbis råkar illa ut. Reklamen är gjord på ett lättsamt och enkelt sätt med animerade gubbar. Och deras sätt verkar vara lyckat. Nästan fem miljoner människor har sett reklamen på Youtube. Enligt Marit Berglund, expert på barnlivräddning, sker varje dag ett antal incidenter med barn som sätter i halsen. Varje vecka inträffar allvarliga incidenter.

– Mörkertalet är också stort. Det dör cirka 100 barn/år i Sverige i olycksfall, men de som dör i hjärnskador efter någon vecka registreras inte som döda vid olycksfall, säger hon till Aftonbladet.

Vi alla vet att en bäbis kan stoppa lite vad som helst, när som helst, i munnen. Så videon nedanför bör alla med en nyfiken bäbis verkligen se och dela gärna vidare så att alla vet vad de ska göra vid en akut situation.  

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna