Ensam 61-åring väntar förgäves på födelsedagsgästerna – när han reser sig upp vänder allt

En 61-årig man gick till en restaurang för att fira sin födelsedag med sin familj. Åtminstone var det tanken. Han kom dit tidigt och göra iordning allt. Han plockade fram tallrikar, placera kakan på bordet, lägga till några dekorationer och några partyhattar. Sedan satte han sig ned och väntade. Och väntade. Och väntade. Men ingen kom.

De andra gästerna i restaurangen började undra vad som pågick.

Facebook/PattyRodriguez

När mannens mobiltelefon plötsligt surra till och pipa, läste han textmeddelandet – väldigt glad av förväntan.

Men efter att ha läst meddelandet, var det som att besvikelsen spred sig över hela ansiktet. Det var uppenbarligen dåliga nyheter och det såg ut festen aldrig skulle bli av.

Men i stället för att ge upp och gå hem, reste sig mannen upp inför restauranggästerna och sa med hög röst:

”Ursäkta mig, men skulle jag kunna få er uppmärksamhet ett litet tag. Idag är min födelsedag, jag fyller 61 år och jag ville fira detta med min familj. Jag har väntat på mina barn och barnbarn, men ingen har kommit”, sa mannen.

Han var uppenbart besviken och ledsen, han var tvungen att göra en paus innan han fortsätta.

”Den som vill kan få komma och sätta sig hos mig och fira min födelsedag. Jag skulle också vara evigt tacksamma för en liten födelsedagssång”, tillade han.

Facebook/PattyRodriguez

Den 61-årige mannen satte sig ned.

Men innan han visste ordet av det började flera sällskap att röra sig mot mannens bord. Festen kunde börja!

Födelsedagsbarnet fick sin sång och massor av kramar också, berättar en av gästerna, Patty Rodriguez, för Antena 3.

Hans egen familj hade svikit honom på denna viktiga dag, men tack och lov var han omgiven av vänliga främlingar som såg till att han fick den fest han förtjänade.

Facebook/PattyRodriguez

När jag läser denna historia förstår jag att många människor är rädda för att bli gamla. Ibland är vi väldigt dåliga på att ta hand om våra äldre, vi glömmer bort dem i vår egna egocentrerade värld.

Många gamla dör ensamma och bittra över hur livet blev de sista åren. Jag hoppas att den här berättelsen kan hjälpa oss att komma ihåg våra nära och kära, för de förtjänar vår respekt och kärlek.

Ett stort tack till alla dessa främlingar som gjorde denna 61-årings födelsedag till något att minnas – dela gärna vidare om du håller med!