Ensam äldre kvinna väntar på bord på restaurang – plötsligt reser sig en okänd man och pekar

Fyra kompisar var ute och åt middag på en restaurang förra veckan.

Det blev snabbt ganska fullsatt på det populära stället – och många hungriga människor stod i kö och väntade på hovmästaren i dörren. 

En av dessa var en äldre kvinna som stod i kön ensam. Hon behövde ett bord för en person.

© Flickr/Damian Gadal

Kvinnan stod där i kön helt ensam bland alla andra människor. Det var ungefär då som en ung man fick syn på henne. 

Han reste sig från sitt bord där han satt och väntade på maten – och gick i riktning mot kvinnan. 

Samtidigt satt Heather Leigh vid ett bord en bit bort. Hon fick upp ögonen på vad den unge mannen gjorde. Hon hörde att den unge mannen tog kontakt med den äldre kvinnan – och det var vad han sa sen som fick hennes hjärta att smälta. 

© Facebook/Heather Leigh

Heather kunde höra hur den unge mannen sa till den äldre kvinnan att han hade tre lediga platser vid sitt bord. 

– Vill du sitta vid mig så du slipper vänta? sa mannen innan han visade henne vägen till bordet.

När de kom fram märkte Heather hur mannen – i stället för att dra ut en stol mittemot honom – erbjöd kvinnan att sitta bredvid honom. 

Heather fångade ögonblicket på bild och nu har den fina historien spridit sig på internet. 

– Våra hjärtan smälte direkt vid vårt bord, skriver Heather på Facebook och förklarar att hennes sällskap och hon själv inte kunde sluta följa duons samtal på avstånd. 

Den unge mannen och den äldre kvinnan lät ibland maten tysta munnen – och då och då pratade de med varandra som om de hade känt varandra länge. 

restaurant
© Facebook

Heather skrev att ”med tanke på allt tokigt som finns och händer i vårt land var det trevligt att se och bli påmind om att det fortfarande finns bra människor där ute”. 

Jag kan bara instämma, vilken gentleman. Det är sådana här små saker i vardagen som gör jorden till en bättre plats. Det kan tyckas vara en världslig och mindre sak, men för den äldre kvinnan måste denna lilla handling ha betytt massor. Mitt hjärta smälter i kapp! 

restaurant3
© Facebook

Nu skickar vi detta vidare genom att dela denna underbara historia till familj och vänner – som en påminnelse om att de små sakerna i livet kan göra stor skillnad! 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna