Ensamma mamman missade lektion på grund av dottern – lärarens svar hyllas nu över hela världen

Att ta hand om ett barn som ensamstående mamma och student är aldrig lätt. Här i Sverige får vi betald föräldraledighet under en lång tid, och kan sedan lämna våra barn på dagis när vi jobbar eller studerar. Men det är helt annorlunda i de flesta andra länder.

Morgan King bor i USA, och där är det svårt att kombinera livet som förälder och samtidigt jobba. Mammor har oftast bara rätt till några veckors obetald ledighet och måste sedan betala mycket pengar om de vill lämna sina barn på dagis eller hos dagmamma.

Detta gör att många mammor tvingas bli hemmafruar, medan deras män jobbar.

Men Morgan har inte den möjligheten, eftersom hon tar hand om sin dotter Korbyn ensam. Hon kämpar för att få ihop vardagen med sin 3 månader gamla dotter och samtidigt studera på universitetet i Tennessee. En dag gick det inte ihop – och hon missade en viktig lektion i skolan.

Men lärarens reaktion efter att hon missat klassen var inte vad hon förväntat sig.

Den 15 juni i år missade Morgan en viktig föreläsning på universitet. Hon lyckades inte hitta barnvakt till sin 3 månader gamla dotter Korbyn.

© Twitter

Efteråt skrev hon ett mejl till sin lärare Sally Hunter och bad om ursäkt. Hon förklarade varför hon inte varit där och berättade om situationen med sin lilla dotter. Men lärarens svar var inte vad hon hade förväntat sig.

Så här skrev hon:

”Hej Morgan,

Jag undrade var du var i morse 🙁

Jag är ledsen att höra att du inte kunde komma på grund av problem med barnvakt. 

I framtiden, om du har problem att hitta någon som kan vakta Korbyn, så är du välkommen att bara TA MED henne till klassen. Jag skulle tycka att det vore underbart att hålla henne medan jag undervisar, så du kan fokusera på att lyssna och skriva anteckningar. Jag jobbar på institutionen för BARN- och FAMILJEstudier – så det skulle väl vara konstigt om jag inte var villig att ha med ditt barn på lektionen. Jag är väldigt seriös med det här erbjudandet – ta bara med dig Korbyn!”

Läraren skrev också att Morgan var ursäktad för att ha missat klassen.

© Twitter

Morgan brast i gråt när hon läste mejlet från sin lärare. Hon tog en bild på det och la ut på sin Twitter, och inlägget har nu gillats av över 25 000 personer. Människor från hela världen hyllar lärarens hjälpsamma och godhjärtade gest.

”Det är sådana här människor som uppmuntrar unga singelmammor att gå tillbaka till skolan och bli framgångsrika, och de behöver uppmärksammas” skriver en person på Twitter.

Jag kan inte annat än hålla med. Den här läraren förtjänar att hyllas! Samtidigt blir jag också tacksam över hur bra vi har det i Sverige med dagis och föräldraledighet. Om Morgan hade bott här skulle hon aldrig haft samma problem med att hitta barnvakt.

Dela gärna artikeln för att hylla alla singelmammor och pappor som finns där ute!

Publicerad av Newsner familj