Ensamstående mamman bor på ett härbärge. När hon hör chefen meddela detta chockas hon fullständigt.

När Angel går till jobbet den här dagen tror hon att det är en vanlig arbetsdag där hon ska lära upp en nyanställd. Kameror är på plats för att dokumentera allt, men Angel tycker inte att det är märkligt eftersom hon fått veta att de ska spela in en dokumentär.

Angel börjar lära upp den nyanställda och lär honom allt om företaget och om hur de jobbar med kundservice.

Skärmavbild 2015-11-10 kl. 10.55.32

Lite senare på dagen börjar hon berätta för den nyanställda att hon verkligen tycker om sitt jobb. Men det har inte alltid varit så lätt. Hon är ensamstående mamma till tre barn och har det ganska tufft.

– Vi har varit hemlösa i en lång tid nu. Vi har bott på ett härbärge i två år år nu. Jag har tre barn och de går i skolan. Men jag vill inte att du ska tycka synd om mig, berättar Angel.

– Vi har sovit på busshållplatser. Vi har inte haft pengar för att köpa mat. Men saker och ting blir bättre. Bara man har drivet och försöker och försöker så blir saker bättre, säger Angel för att muntra upp den nyanställda.

Skärmavbild 2015-11-10 kl. 11.00.22

Dokumentären som de håller på att spela in är egentligen ”Undercover Boss”, som går ut på att chefen ska få reda på hur de anställda verkligen jobbar. I en del fall slutar det med att de anställda får sparken på grund av att de inte sköter sitt jobb. Men i majoriteten av fallen förstår chefen vilket bra jobb de anställda gör.

Vi får snart veta att den nyanställda personen inte är den han utger sig för att vara. Han är koncernchefen Mitchell Modell. Han rakade sitt huvud och odlade mustasch för att Angel inte skulle känna igen honom.

Skärmavbild 2015-11-10 kl. 11.27.43

När han fick höra om Angels svåra tillvaro blev han rörd till tårar.
– Mitt hjärta brast. Folk som Angel förtjänar bättre och jag vet att mitt företag kan göra mer för att hjälpa henne, säger han i klippet.

Han blir bestört när han förstår att han har anställda som inte får tillräckligt mycket betalt för att kunna ha råd med ett hem.

När det är dags för koncernchefen att avslöja sin identitet för Angel får hon en chock. Hon anade inget och kände aldrig igen honom. Sedan berättar han att han tänker befordra Angel till assisterande butikschef och hon kommer att få en löneökning på 1400 dollar per år (det motsvarar runt 120 000 kronor). När Angel får höra detta brister det och inte ett öga är torrt.

Skärmavbild 2015-11-10 kl. 11.03.22

Men detta är inte allt. Angel får dessutom en check på 250 000 dollar, vilket motsvarar drygt 2 miljoner kronor, för att köpa ett hus där hon och hennes barn kan bo.

Skärmavbild 2015-11-10 kl. 11.04.14

Angels reaktion får mig att brista ut i tårar. Hon lägger sig på golvet och kan inte riktigt förstå vad som har hänt. Så känslosamt. Vilken alldeles underbar överraskning!

Skärmavbild 2015-11-10 kl. 11.04.54

Gilla och dela gärna om du också blev berörd av den här fina överraskningen.
Publicerad av Newsner familj