Ensamstående mamma adopterade 6 systrar så att de inte skulle skiljas ifrån varandra.

Att växa upp med syskon betyder att man ofta delar många härliga minnen tillsammans.

Även om det också innebär en del bråk och stök, så har de flesta syskon en alldeles särskild koppling som varar livet ut, om man har tur. 

Tyvärr tar inte alla hänsyn till detta. Det händer att syskon speareras när de adopteras bort, vilket berövar dem det där speciella bandet bröder och systrar emellan.

Men det finns också föräldrar som Lacey Dunkin, som vägrar låta syskonband slitas isär. Trots att hon tvingades kämpa mot byråkrakti för sin sak, var hon fast besluten om att ge 6 flickor det trygga hem tjejerna förtjänade.

 

 

Facebook / Lacey Dunkin – sixlittlebeans

När Lacey Dunkin fyllde 25 år bestämde hon sig: Hon ville bli mamma, oavsett om hon skulle träffa en partner eller inte. 

I juni 2011 blev hon godkänd för adoption och strax efteråt fick hon ett telefonsamtal som skulle komma att förändra hennes liv för alltid.

Facebook / Lacey Dunkin – sixlittlebeans

I andra änden var det adoptionsbyrån. De undrade om Lacey kunde tänka sig att ta hand om fyra små tjejer, som dessutom var systrar.

Lacey tvekade inte en sekund och snart hade flickorna flyttat in hos sin nya mamma. 

”Jag kan inte förklara varför jag kände mig så övertygad om att tacka ja, men så var det. Det fanns inte på kartan att jag skulle låta tjejerna splittras. Det var alla eller ingen för mig”, berättar Lacey för Country Living .

Facebook / Lacey Dunkin – sixlittlebeans

Tyvärr så varade glädjen inte speciellt länge. Efter nio månader tillsammans med flickorna återfick deras biologiska mamma vårdnaden om alla fyra tjejer, inklusive en nyfödd flicka som hade levt med en annan familj.

En månad senare kom ytterligare ett telefonsamtal som omkullkastade allt – den här gången från systrarnas biologiska mor. 

Facebook / Lacey Dunkin – sixlittlebeans

Flickornas biologiska mamma hade bestämt för vad hon ville och vad hon ansåg vara bäst för döttrarna. Hon ville att Lacey skulle ta över vårdnanden igen. 

Men den biologiska mamman hade också en annan vädjan: Kunde Lacey tänka sig att adoptera alla systrarna, inklusive den nyfödda flickan? 

Facebook / Lacey Dunkin – sixlittlebeans

Lacey accepterade erbjudandet och gjorde plats för de fem tjejerna.

Men under den årslånga adoptionsprocessen upptäckte den biologiska mamman att hon var gravid med ett sjätte barn! 

Facebook / Lacey Dunkin – sixlittlebeans

Naturligtvis beslutade sig Lacey för att adoptera även det sjätte barnet, så att alla systrar skulle få växa upp tillsammans.

”Det är en ära att vara deras mor, mitt hjärta smälter när jag ser dem”, säger Lacey och fortsätter:

”Det är mycket glädje och mycket kaos, men livet skulle vara väldigt tomt, intetsägande och tråkig utan mina tjejer”. 

Facebook / Lacey Dunkin – sixlittlebeans

Runt tre år har gått sedan den omtumlande adoptionsprocessen, men Lacey är väldigt glad att hon tog sig an tjejerna. 

Sofia, 9, Natalie och Melanie, båda 7, Kaylee, 6, Lea, 4, och Cecily, 2, får alla växa upp tillsammans med en mamma ger dem all kärlek i världen. 

Facebook / Lacey Dunkin – sixlittlebeans

Nyligen delade också Lacey en bild på Facebook, med sina döttrar och en rörande text. 

Hon skrev:

Jag blev nominerad av Motherhood Dare att lägga upp en bild som gör mig stolt och glad över att vara mamma.

Jag valde den här bilden. Jag valde den inte för att det är den vackraste (även om den är fin), utan för att den innehåller så mycket minnen. Minnet av kaos och stress som föregick denna vackra och fina bild av mig och mina flickor. Vad du inte ser är allt skrik, alla bråk och tårar som utspelade sig precis innan bilden tog.

Du ser inte hur jag skrek: ”Allt jag vill är att ha en fin bild på oss alla, ska det vara för mycket begärt ???”.

Men bilden påminner mig trots allt om att livet är väldigt vackert, även under tuffa tider. Ur kaos föds diamanter. Allt behöver inte vara perfekt för att vara fantastiskt. 

Dela gärna vidare denna mammas ord och hennes inspirerande berättelse om du tycker att hon verkar vara en väldigt bra förälder.