Ensamstående mamman Amy hade förlorat allt – då valde en främling att gripa in

Jag vet inte om jag tror på ödet. Jag tror på människor som gör val. Det här är historien om människor som väljer att göra goda saker och det får mig att se lite ljusare på tillvaron i stort. En trebarnsmamma var på ruinens brant när en främling av en slump visade medmänsklighet och förändrade allt.

Amy Rickel är en trebarnsmamma som nyligen hamnat i svårigheter. Efter att hon flyttade sina barn för att vara närmare deras far gick allt åt pipsvängen. Det hela slutade med Amy och barnen blev hemlösa och att Amy förlorade jobbet.

Till råga på att gick Amys bil sönder. Alla tecken pekade på att det skulle bli en mörk julafton. Familjen bodde i ett hotell men när pengarna tog slut var goda råd dyra. De lokala härbärgena som tog emot barn var redan fulla och hade dessutom över en månads väntetid.

Amy var nere på botten och i hennes nöd gjorde hon det enda hon kunde komma på. Hon höra av sig till vänner på Facebook för att be att de skulle be för henne och hennes familj.

När hon skulle skicka ett meddelande till sin vän Brian så råkade det hamna fel och hon skickade meddelandet till en främling med liknade namn.  

Sekunderna senare insåg Amy sitt misstag och bad genast om ursäkt till Brian Van Boxel.

”Oj! Fel meddelande!” skickade hon.

Amy började gråta. Hon skämdes och kände sig helt värdelös. Men i den stunden fick hon ett meddelande tillbaka från mamman hon hörde av sig till av misstag. Det som hände sedan har utvecklat sig till ett riktigt julmirakel. På nio dagar så förändrades hennes liv totalt.

När Biran såg Amys meddelande blev han först fundersam, sedan tänkte han: Vad skulle Jesus göra?

Han bestämde sig för att hjälpa en främling. Först åkte han till hotellet och betalade hotellräkningen så att Amy och hennes barn kunde andas ut. Sedan satte han upp en insamling för familjen på nätet som snabbt fick mycket uppmärksamhet. Snart var både bil och jobb löst och Amy och hennes familj fick en andra chans.

Det tycker jag är väldigt tänkvärt. Att en främling och en gest kan betyda så mycket. Se inslaget här nedan för att se mer om hur Amys liv förändrades.

FOX5 Vegas – KVVU

Var med och dela historien om det här julmiraklet så kan vi sprida glädje i mörka tider!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna