Ensamstående mamman bor i ett garage med sina 2 barn.

Ibland är vi väldigt snabba med döma varandra, mestadels utifrån hur vi ser ut vid första anblick. Men också hur man bor kan spela in. 

Hur och var du lever kan göra att man blir dömd på förhand, men sanningen är ju den att ingen människa bara är sitt utseende, eller sitt boende. En människa är så mycket mer. 

Och mycket kan hända i livet, som vi ofta själva inte styr över. Precis så var det för mamman Nicole Jones, som levde med sina barn i San Francisco-området.

San Francisco har utvecklas till en av USA:s stora IT-städer de senaste åren och många har tjänat stora pengar. Nicole märkte hur fler och fler rika grannar flyttat in till hennes område, något som pressade upp bostadspriserna. 

Nicole hade inte längre råd att bo kvar och blev hemlös. Till slut fick hon tag på ett garage där hon kunde flytta in. Hon betalar 8 500 kronor i hyra, men det lilla utrymmet är ändå förvånansvärt fint, med både komplett kök och badrum.

Mamman ville dela sin historia, för att uppmärksamma bostadsbristen och alla de hemlösa som kastats ut på gatan. Ändå ville ingen lyssna. Folk sa till henne att flytta någon annanstans, som om det vore så lätt med två barn.

”Ärligt talat så har jag alltid trott att hemlösa var skitiga människor som bodde på gatan, hungriga och frusna. Att det var människor som inte brydde sig om att förändra sin situation”, berättar Nicole för CBS och fortsätter:

”Jag arbetar och tjänar bra när jag väl jobbar. En del av anledningen till att jag blev hemlös var kombinationen av flera saker: Svårt att hitta jobb, ordna med förskola dessutom lösa alla transporter. Till slut blev det för mycket, det blev omöjligt för mig att skaffa tak över huvudet”. 

Nicole spenderade också tusentals kronor på att stå i bostadskö, men hon fick aldrig någon lägenhet. Men hon är inte ute efter att få sympati. Mamman är stolt över att kunna försörja sin familj och numera skaffat tak över huvudet till sig och sina barn. 

Här kan du se en video på hur Nicole och hennes barn bor:

Håll med om att Nicole gör det bästa av sin situation? Det tycker jag hon ska ha en stor eloge för!