Ensamstående pappa dog av hjärtattack – 4-åriga dottern tvingades ta hand om syskonen i flera dagar

Livet som ensamstående förälder är inte alltid helt enkelt. Du måste sköta allt i hemmet och samtidigt hinna med ditt arbete. Samtidigt ska du se till att maten står på bordet och ta hand om barnen.

Det är praktiskt taget ett heltidsjobb. Men om föräldern skulle drabbas av en olycka, så är det upp till barnen att agera, vilket blir svårt om de är väldigt unga.

Ett sådant tragiskt fall inträffade nyligen i den tyska staden Eneck, något som internationella medier så som RTL rapporterar om.

Det var fredagen den 17 september som en kvinna åkte för att besöka sin bror, en ensamstående pappa till tre döttrar, i den tyska staden Eneck.

Men väl på plats i broderns hem, hittade hon honom död i soffan.

Döttrarna, som är fyra, tre respektive två år gammal, hade då varit ensamma med sin avlidne pappa i lägenheten i tre dagar.

Mannen blev bara 35 år gammal, och hade dött efter en hjärtattack.

Saknades på förskolan

Det exakta dödsdatumet har inte kunnat slå fast. Men två av döttrarna ska ha varit på förskolan måndagen den 13 september, innan de därefter saknats de kommande dagarna utan anledning.

Enligt släktingar till familjen, kunde det här hända ibland när pappan ville göra något speciellt med sina barn. Han ska ha varit en kärleksfull far, väldigt engagerad och hängiven.

Enligt systern gjorde han allt för sina barn.

Pappan låg död i soffan

Den 35-åriga mannen tros ha avlidit på tisdagen. När systern körde till familjens hem några dagar senare, var det för att diskutera hur de skulle ta hand om sin mor som bodde i samma byggnad.

När barnen förklarade för sin faster att ”pappa har sovit så länge”, gick hon för att titta efter – och hittade kroppen.

Enligt uppgifter hade döttrarna då varit med sin avlidne pappa i tre dagar och nätter eftersom de trodde att han bara sov. De hade legat på soffan bredvid honom.

Den äldsta dottern, 4 år, ska ha sett efter syskonen och gett dem mat och vatten. ”Hon såg till att de kunde ta sig igenom detta”, säger den avlidne mannens syster.

Farmodern, som alltså bodde i samma byggnad, märkte inte heller att något var fel. Enligt systerns uttalande kunde mannen ibland undvika att hälsa på under flera dagar, om han var sjuk. ”Han ville inte smitta mamma”, säger hon.

Barnens faster kämpar om vårdnaden

Nu bor döttrarna ihop med sin faster, hennes make och deras gemensamma son. Hon säger att de kommer kämpa för vårdnaden över flickorna och att barnen inte har någon annan.

Den lokala socialtjänsten har varit positiva till förslaget och hyllat kvinnans villighet att ta hand om flickorna.

Enligt PNP ska mamman till döttrarna ha flyttat ut efter att det yngsta av barnen fötts, och lämnat över vårdnaden till den nu avlidne 35-åringen.

Vilken hemsk familjetragedi. Förhoppningsvis ordnar det sig för döttrarna så att de kan få en trygg och säker uppväxt.

Vila i frid.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required