Ensamstående pappan flätar dotterns hår – plötsligt får han en klockren idé

Min mamma var inte direkt någon fena på att fixa min frisyr när jag var liten vilket resulterade i att jag oftast var korthårig.

För mig spelade det inte så stor roll men jag vet att min storasyster och mamma hade flertalet fighter om att mammas frisyrer inte dög och var fel.

Varför det bara var mammas uppgift att styla hörde väl den gamla tiden till, men med nya tider och moderna familjer så är det på tiden att även papporna ställer upp.

Någon som verkligen tagit sin dotters frisyr på största allvar är Phil Morgese.

Phil blev ensamstående pappa när hans dotter Emma bara var ett år gammal, och hennes huvud var fullt av hår.

Han hade inget val utan var tvungen att ta tag i uppgiften. Han började med enkla frisyrer med hjälp av hårspännen, men avancerade snabbt till hästsvansar och flätor. Tillslut blev han riktigt duktig och började behärska alla möjliga frisyrer.

Facebook/DaddyDaughterHairFactory

Han började få frågor från andra pappor om hur han gjorde. Efterfrågan blev större och så föddes idén om att samla en grupp med pappor för att dela med sig av sina kunskaper.

Han frågade en skönhetsskola i närheten om dom kunde tänka sig att låna ut lite utrymme för kursen. Det kunde dom och sju pappor och deras döttrar dök upp vid första tillfället.

Facebook/DaddyDaughterHairFactory

Kursen var gratis, han ville inte tjäna pengar utan bara dela med sig av sin kunskap och den glädje som det gett honom. Han fick ofta komplimanger för att han var en duktig och engagerad pappa.

Facebook/DaddyDaughterHairFactory

Kursen blev en succé och snart startade Phil även facebooksidan Daddy Daughter Hair Factory.

Uppmärksamheten har varit enorm och Phil säger att det gjort honom mer självsäker som pappa och han älskar att dela med sig av sin kunskap.

Facebook/DaddyDaughterHairFactory

Här kan du få se ett klipp när Phil gör en snygg frisyr på Emma:

Jag tycker verkligen att Phil är en riktig förebild för alla pappor, dela om du också tycker det!