Ett sms förstörde hennes liv – beviset på varför alla borde lägga bort mobilen i trafiken

Liz var som vilken tonåring som helst, ett litet misstag som många av oss begår dagligen förstörde hennes liv för alltid.

Liz var 18 år och satt i bilen på väg hem när hon får ett sms av sin mamma, hon tar fram mobilen för att läsa meddelandet.

Hon ser inte att det stannat en bärgningsbil några meter fram som väntar på att kunna svänga vänster.

Liz flögs med ambulanshelikopter till Baltimore hospital med allvarliga hjärnskador.

Nu vill Liz varna andra att inte göra samma ödesdigra misstag som henne själv. De fysiska skador som Liz lider av är bland annat att hon blivit blind på ena ögat, hör dåligt och har inget luktsinne. Hon kan heller inte gråta, tårkanalerna förstördes också i kraschen.

Liz som jobbade som amatör modell tidigare fick även sitt ansikte vanskapt med ett stort ärr som slingrar sig över pannan och ner över ena ögat.

Men det är inte de fysiska skadorna som är värst, det är ensamheten. Hennes kompisar fanns där för henne i början men ju längre tiden gick så försvann fler och fler. Till slut gick det så långt att Liz skrev på Facebook och bönade att någon skulle komma och umgås med henne. Hennes liv är förstört för alltid.

Titta nu på denna livsviktiga video som gjorts av U.S. Department of Transportation’s National Highway Traffic Safety Administration för att varna andra som smsar vid ratten: 

DELA nu detta viktiga budskap med alla du känner, det kan rädda liv!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna