Eva skänker 5 miljoner till sjukhuset – som tack för bra vård

Det klagas ofta på den svenska vården, men när 73-åriga Eva Schmekel blev sjuk och hamnade på Mälarsjukhuset i Eskilstuna fick hon vård som hon var allt annat än vad hon förväntade sig. 
– Jag fick en fantastisk vård på alla sätt och vis där, yrkesmässigt såväl som mänskligt, säger hon till Aftonbladet.

Nu visar hon sin tacksamhet genom att skänka fem miljoner kronor till sjukhusets forsknings- och utvecklingsverksamhet. 

När 73-åriga Eva Schmekel från Eskilstuna blev sjuk för ett och ett halvt år sedan fick hon läggas in på Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Där fick hon ett bemötande och behandling som var över alla hennes förväntningar, vilket gjorde att hon ville tacka dem på något sätt. 

Eva är lantbruksföretagare och tidigare politiker, men numera pensionerad. Hon har tidigare ärvt pengar och har därför goda finanser, men hon har aldrig planerat att brukat alla pengar på egna intressen, utan har velat skänka pengar till välgörande ändamål. 

Efter den professionella vården på Mälarsjukhuset i Eskilstuna bestämde hon sig: fem miljoner kronor  av hennes pengar skulle gå till sjukhuset.
– Jag fick en fantastisk vård på alla sätt och vis där, yrkesmässigt såväl som mänskligt, säger hon till Aftonbladet.

Förra veckan satte Eva in fem miljoner kronor på ett konto som tillhör landstinget i Sörmlands avdelning för forsknings- och utvecklingsverksamhet. 

Fem miljoner kronor gör skillnad för ett sjukhus, och vi kan hoppas att de hjälper forskningen och sjukvårdens utveckling framåt. Det är stort av Eva att välja att lägga så mycket pengar på välgörande ändamål. Dela gärna för att hylla hennes initiativ.