Ex-fru kidnappar dottern och försvinner – 12 år senare får pappan ett samtal och blir likblek i ansiktet

Han skulle bara lämna av sin dotter för en helg med ex-frun.

4-årige Sabrina lutade sig mot sin pappa, gav honom en kram och sa ”Pappa, glöm mig aldrig”.

Men när Greg Allen förstod ordens innebörd var det redan för sent. Ex-frun hade kidnappat dottern – och försvunnit.

Varningsklockorna hade egentligen ringt redan från första början.

När paret hade skiljt sig, och Greg Allen hade fått vårdnaden över deras gemensamma dotter, så hade ex-frun Dara Llorens hotat om att hon skulle ta flickan och försvinna.

Dara ville inte att dottern skulle lära känna sin pappa. Hon berättade om sina hot för flera släktingar och hon fick till och med dottern själv att säga saker om Greg i förskolan. Saker som snart fick socialtjänsten att förhöra 4-årige Sabrina – om ifall pappan brukade sexuellt och fysiskt våld mot flickan och hennes mamma.

– Socialtjänsten tog henne ur skolan och till en säker plats, där de ställde frågor om ifall pappa tog på henne. Sabrina svarade: ’min pappa slår min mamma, det är en lögn som mamma har sagt åt mig att säga’, berättar Greg i en intervju med Daily Mail.

Bildkälla: Youtube

Det var tydligt att mamman var beredd att gå hur långt som helst. Och när Greg försökte ta saken vidare, fick han svaret att det inte gick att göra något.

Till slut verkade dock situationen ha lugnat ner sig. Ex-frun Dara var plötsligt glad och trevlig när de pratade – och Greg trodde att hon äntligen hade tagit sig samman.

Vad han däremot inte insåg var att Dara egentligen kokat ihop en plan. En plan som skulle ge henne precis rätt försprång… för att kunna kidnappa dottern och försvinna iväg den där helgen.

– Jag lämnade av min dotter, pussade henne adjö och hon sa: ’pappa, glöm mig aldrig’. Hon hade varit dålig i magen när jag lämnat av henne de senaste gångerna, trots att Dara hade varit trevlig. Det var uppenbart att Sabrina var nervös. Det är uppenbart nu att hon visste vad som var på väg att hända, säger Greg Allen till Daily Mail.

Bildkälla: Youtube

Dara och Sabrina återvände aldrig den där söndagen i april 2002. Greg kontaktade genast polisen, men mamman och dottern var spårlöst försvunna.

Pappan visste var han skulle leta: i Mexiko.

Ett år senare var det också nära – när mamman och dottern hade setts till i närheten av Mexico City, bara minuter från där Greg hade bott under sin jakt efter Sabrina. Tipset kom från en lärare, som hade hört flickan säga att hon ville bo med sin pappa i USA.

Men polisen agerade inte tillräckligt snabbt – och mamman hann återigen fly med dottern.

Bildkälla: Dara Llorens/Facebook

Sedan hörde inte Greg något på ytterligare 11 år. Men han gav aldrig upp hoppet.

Han bodde i Mexiko, lärde sig spanska och spred ordet om sin dotter. Historien om Sabrina kablades ut över hela världen… och en dag ringde också telefonen.

Polisen hade slagit till mot en lägenhet i Papalotla, Tlaxcala, utanför Mexico City som de bevakat i två veckor. De grep mamman – och tog med flickan tillbaka till USA.

Greg, som var hos tandläkaren precis då, kunde inte tro att det var sant. Han stelnade till, och flög sedan upp ur tandläkarstolen!

Bildkälla: Good Morning America/Facebook

Under de 12 åren med mamman hade Sabrina dock fått lära sig att hata sin pappa. Hon var till en början därför inte redo att träffa Greg, utan mötte enbart pappans nya fru.

Så småningom var det dock dags för den efterlängtade återträffen. 12 år hade gått sedan Greg senast såg sin älskade dotter, i 12 år hade han väntat på just den här stunden.

Och det var ett ögonblick som Greg aldrig glömmer.

”Det senaste året har varit mycket av en berg- och dalbana, men jag vill tro att vi är förbi de tuffaste delarna. Jag är glad att meddela att jag har en stark och växande relation till henne”, skriver pappa Greg på Facebook.

Bildkälla: Gregory Allen/Facebook

Här kan du se ett nyhetsinslag om händelsen:

Dela gärna artikeln med dina vänner på Facebook!