Familjen adopterar 2 barn och får huset vandaliserat – när de inser sanningen fylls de av fasa

När barn överges av sina föräldrar är det tur att det finns människor som är villiga att adoptera för att ge barnen en frisk och fin framtid. Tyvärr är det inte alla som har det synsättet. Tyvärr är verkligheten så att vissa räds olikheter och beter sig illa därefter. Det råkade en fin familj i amerikanska Illinois ut för.

Efter att familjen Hollis adopterat två flickor med Downs syndrom fick de hela huset vandaliserat under en natt, då gjorde småbröderna något som skulle få tusentals att reagera.

Anne Hollis och hennes make hade redan två biologiska söner när de bestämde sig för att hjälpa två föräldralösa flickor med Downs syndrom. Anne och hennes make adopterade flickorna och gav dem ett nytt hem i amerikanska Illinois, där de lekta med sina bröder.

 

Hela huset var vandaliserat

Men alla var inte lika glada över de nya barnen i kvarteret. Tills familjen Hollis stora fasa vaknade de en dag upp till att deras hus och bilar blivit totalt nedklottrade med sprayfärg. Över hela husväggen fanns skällsord som ”Retard” och andra hån om att barnen skulle vara efterblivna.

När familjen Hollis söner, då sex och sju år, fick se detta reagerade de större än vad man förväntar sig från två små barn. De ville göra en video, för att stå upp för sina systrar.

 

”De förändrar världen”

Pojkarna satte sig ner och skrev kort som de höll upp framför kameran, så att hela världen kunde se hur de försvarar sina systrar.

På korten stod bland annat ”De förändrar världen. De motverkar okunskap, intolerans och hat, och ersätter det med hopp, kärlek och respekt”.

Korten fortsätter, där pojkarna reder ut fördomar mot människor med Downs syndrom. Och det lämnar ingen oberörd:

Videon på pojkarna som försvarar sina systrar och alla andra med Downs syndrom har fått över en miljon visningar på Youtube, och det är inte svårt att förstå varför.

Alldeles för många har fördomar och en förvriden syn på de med Downs syndrom, på grund av okunskap. Den här videon är viktig för att motverka detta. Dela gärna för att sprida kunskap och kärlek du med.