Familjen besöker sonens grav. Då möter de en kvinna som han räddat livet på.

19-årige Tyson Schreiber var ute på vägarna och körde bil ensam när olyckan var framme. Han sladdade med bilen och körde ner i diket. 19-åringens liv gick inte att rädda. Ett år senare träffar Tysons mamma en kvinna vars liv räddats – tack vare 19-årige sonen.

12 timmar efter den fruktansvärda olyckan hade 19-årige Tyson gått bort. Han var en framstående idrottare i skolan och mamman och systerns bästa vän. Sorgen var obeskrivlig.

tyson1

Tysons syster Whitney och mamma Julie kommer att få leva med sorg i hjärtat resten av sina liv. Men kanske kan Tysons sista gärning på jorden skänka familjen tröst. Han valde nämligen att donera sina organ till behövande.

tyson2

Det här är Laura Ericks. När hon var 40 år berättade läkarna att Laura inte skulle leva länge till. I dag är hon 45 år och fullt frisk – tack vare Tysons val att donera organ. Hon fick både hans njure och bukspottkörtel. I en intervju med KOIN 6 berättar hon med tårar i ögonen hur hon tänker på 19-åringen varje dag.

tyson3

Både mamma Julie och Whitney visste att Tyson räddat liv, men aldrig träffat någon som han hjälpt. Av en slump skulle det ske på årsdagen av 19-åringens bortgång och beskedet att Laura hade hittat en donator. Julie och Whitney stod vid sonens grav när de på avstånd såg hur en mystisk kvinna närmade sig platsen.

tyson4

Laura tvekade när hon såg familjen, men kände att hon behövde göra det. När hon kom fram och berättade enades alla i en stor kram. Av en slump hade de träffat någon vars liv räddats tack vare sonen Tyson.

tyson5

De skildes åt, men bara några dagar senare när mamma Julie återigen besökte graven noterade hon ett meddelande på träkorset som fanns på graven: ”Min hjälte. Tack för livets gåva. Laura.” Sorgen i hjärtat kommer aldrig försvinna, men familjen kan vara säkra på att Tysons anda kommer att leva vidare i all evighet. I familjen och i andra människors hjärtan.

tyson6

Här kan du höra mer om det känslosamma mötet vid gravstenen.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna