Familjen förlorade 6-åriga Alicia i cancer – nu vandaliserar någon hennes grav

Bara två månader har gått sedan föräldrarna tvingades att begrava sin 6-åriga dotter Alicia, som dog i cancer.

Men nu kom nästa hemska besked.

Någon har vandaliserat hennes grav.

Alicia var bara 4 år när hon drabbades av en allvarlig form av cancer på hjärnstammen. I Sverige bedömdes det att tumören inte gick att operera, så hennes föräldrar startade en insamling för en behandling i England.

Men trots att familjen fick pengar till behandlingen, hjälpte den inte. Alicia somnade in, bara 6 år gammal, skriver P4 Sjuhärad. 

Nu är hon begravd på Sankt Sigfrids begravningsplats i Borås – men föräldrarna har vid flera tillfällen mötts av en hemsk syn.

Alicias grav har upprepade gånger vandaliserats.

– Lyktor har slängts in i buskarna, tre änglar från graven har försvunnit och någon har vänt uppochned på ljusen, säger Mira Dehghani, Alicias mamma, till P4 Sjuhärad.

Föräldrarna förstår inte varför de blir utsatta. Det är också bara Alicias grav som ska ha vandaliserats.  

– Om den eller de som har gjort detta hör oss nu så vill vi säga att vi hoppas att de förstår att det gör ont och att vi blir ledsna. Vi har inga problem med att man besöker graven, men att förstöra och ta saker är inte okej, säger Mira till P4 Sjuhärad.

Att vandalisera och förstöra ett barns grav är bland det lägsta vi hört talas om. Dela gärna så kanske polisen kan få in tips och få ett stopp på detta hemska så Alicias föräldrar kan få ro.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna