Familjen Ljungström öppnar sitt hem för ensamma människor på julafton.

Berith Ljungström och hennes familj bor i ett stort hus i Åkersberga. Nu söker de efter ensamstående som vill ha några att fira jul med. – Vi har alltid försökt bjuda på oss själva och underlätta för andra som har det lite svårare än oss, säger Berith till Aftonbladet.

I går la Berith ut en annons på Blocket med rubriken ”Julfirande bortskänkes”. Hon vill bjuda in en eller två ensamstående personer som inte vill vara själva på julafton.

Familjen flyttade till ett större hus i somras och är vana vid att hålla sina dörrar öppna. Den som vill fira jul med familjen får en traditionell jul med Kalla Anka, paketöppning och julbord. Berith är övertygad om att hennes familj har det bästa julfirandet man kan tänka sig.

– Jag skulle önska att alla barn skulle få fira en jul så här.

Så här skriver Berit i annonsen:

”Vi bjuder in 1-2 ensamstående, med eller utan barn, gammal eller ung att fira julafton med oss.
Vi äter jullunch, tittar på Kalle Anka, öppnar julklappar, fikar, knäcker nötter, äter julmiddag, lyssnar på julmusik och umgås i soffan.
Familjen består av: mamma, pappa, tjej 6 år, tjej 5 år, utbytesstudent 16 år, morfar, liten allergivänlig hund. Vi är rökfria!

Sitter du ensam på julafton men vill fira med en familj så tveka inte att höra av dig. Skriv några rader och berätta om dig/er.

Från oss alla, till er alla önskar vi en riktigt God Jul!”

berit

Jag tycker att det här är underbart gjort av Berith och hennes familj. Det är ju precis det här julen handlar om! Man ska ta hand om varandra och tänka på människor som har det svårt. Jag hoppas att de får ett underbart julfirande!

Dela gärna vidare den här artikeln så att fler kan läsa om Beriths fina initiativ. Vi kanske kan få fler människor att öppna sina dörrar för de som har det svårt!

”Alla barn borde få fira en sådan här jul”

Posted by Aftonbladet on den 15 december 2015

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna