Familjen samlas för att ta farväl av mormor – då tittar barnbarnet på morfar och kan inte hämta andan

Varje kärlekshistoria är vacker, men somliga av dem är så anmärkningsvärda att man minns dem länge. En sådan berättelse tog sin början när makarna Maxine och Don Simpson möttes för över ett halvt sekel sedan.

Kärleken väcktes när Maxine och Don träffades på en bowlingbana i Kalifornien 1952. Innan kvällen var slut hade de fattat tycke för varandra, och det tog inte lång tid innan de var gifta.

– Att få vara med sin underbara fru var allt Don ville. Han älskade min farmor till världens ände, säger barnbarnet Melissa Sloan.

Genom sitt liv hann Maxine och Don adoptera två söner, och reste över hela världen tillsammans. Men mer än något annat tyckte paret om att bara få vara med varandra.

När Maxine plötsligt fick cancer för några år sedan tog Don hand om henne så mycket han kunde, och fanns alltid vid hennes sida. Efter att Don brutit höften i en fallolycka lät familjen dem bo i samma rum i familjehemmet, så att de kunde få så mycket tid ihop som möjligt.

Trots omständigheterna var Maxine och Don alltid lyckliga tillsammans, och ägnade timmar åt att titta på gamla familjefoton och hålla varandra i handen.

Men med tiden blev båda sämre. Maxine blev svagare för varje dag, och Don visste att han snart skulle behöva ta farväl av sin älskade fru.

Efter 62 lyckliga år tillsammans höll han sin fru i handen en sista gång, när hon till slut gled ifrån honom. Familjen lämnade dem under ett par timmar, för att Don skulle få ett avsked av sin fru ifred.

När de kom tillbaka hände något som försatte hela familjen i tårar.

Don höll leende sin bortgångne Maxine i handen, och sa:

– Det här är min vackra fru!

Avskedet av Maxine var för tungt för Don. Bara några timmar efter hennes bortgång följde han henne in i evigheten. Parets bortgång är hjärtskärande för familjen, men de tröstar sig med att de fick lämna jordelivet på det vis de alltid levat – tillsammans.

Maxine och Don bevisar att människors kärlek till varandra övervinner allt. Dela för att sprida deras fantastiska berättelse.