Familjens bil fick sladd och flög utför ett stup. Men 5-åringens snabba reaktion förändrade allt. Vilken hjältinna!

  Bilolyckor är en av de vanligaste dödsorsakerna på våra vägar. Ibland leder de till stor sorg, ibland till psykiska och fysiska besvär, och ibland så är det som om personerna i bilen har haft änglavakt. Tack vare en modig femåring slutade den här olyckan lyckligt, men jag orkar inte ens tänka på vad som hade hänt om Lexi, 5, inte varit där.

Femåriga Lexi Shymanski från Kanada, satt i baksätet av bilen med sin lillebror Peter när hennes mamma plötsligt slumrade till och tappade kontrollen över bilen på den klippiga vägsträckan på väg hem från Calgary.

lexi1

Bilen körde rakt in i ett träd och föll sedan ner för en 12 meter hög vall. När Lexi sedan vaknade upp i bilen var mamman medvetslös och den 10 veckor gamla lillebrodern grät. Eftersom bilen kört ner för vallen så var det omöjligt för andra bilister att upptäcka olyckan. Femåriga Lexi visste att hon behövde skaffa hjälp för att rädda sin mamma och lillebror och det enda sättet var att ta sig loss ur bilvraket och upp för den 12 meter höga klippväggen.

lexi2

Väl uppe på vägen lyckade den lilla tjejen få en bil att stanna, något som blev familjens räddning.
Mamman, Lexi och lillebrodern flögs till ett sjukhus i Edmonton där Lexis lillebror Peter behandlades för sin svullnad i hjärnan. Mamman hade flera frakturer, brutna revben och en skadad lever.

lexi3

Utan Lexis driftiga initiativ hade olyckan slutat betydligt värre, kanske utan både mamma och lillebror vid livet.
Mest imponerande är hur Lexi lyckade ta sig upp för klippan. För när läkare och brandmän väl kom till olycksplatsen var de tvungna att använda rep för att ta sig över klippan ner till olycksplatsen. Lexi tog sig från bilvraket, och upp på vägen, barfota.

lexi4

”Det är otroligt. Jag kan bara komma ihåg en, eller kanske två gånger när hon själv fått av fempunktssäkerhetsbältet tidigare. Men på något sätt tog hon sig ut ur bilen, om det var adrenalin eller något annat vet jag inte” sa mamman Angela till Metro UK efter olyckan.

lexi5

I dag är familjen hemma från sjukhuset men mamman Angela har fortfarande en lång väg tillbaka innan hon kan återgå till sitt arbete som simtränare. Men tack vare en femårings mod och driftighet slutade den här historien lyckligt, imponerande!

lexi6

Jag kan inte låta bli att dela den här fantastiska historien vidare, det är inte ofta man läser om en 5-åringen som är såhär modig och kvicktänkt!

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.