Familjens hjärtskärande ord om sorgen efter Dante, och tacksamheten till folket: ”Önskar jag kunde krama alla”

Det blev Sveriges största sökinsats någonsin när lilla Dante plötsligt försvann under en promenad för tre månader sedan. Hans försvinnande engagerade hela landet i sökandet.

I en intervju med Newsner berättar nu Dantes bonusmamma Marie om den tuffa tiden men också om det stora stödet familjen fått.

– Han hade alltid en räv bakom örat, och hans skratt…Vi är inte fullskaliga längre. Det är alltid en tandborste för lite i badrummet, säger Marie.

12-åriga Dantes plötsliga försvinnande under en promenad med familjens hund fick hela landet att engagera sig. Den stora sökinsatsen efter lilla pojken blev den största i svensk historia och över 3000 personer engagerade sig i sökinsatsen efter Dante.

Men sedan kom beskedet som ingen vill få.

Det dröjde tre dagar tills Dante hittades. Han hade fallit i Ätran och drunknat.

Sedan dess har det varit tungt för familjen som fått leva utan sin älskade son och bror. Kvar har Dante lämnat en familj i stor sorg och saknad.

– Han var en glad filur som spred mycket kärlek. Han var alltid väldigt glad med mycket bus, berättar Dantes bonusmamma Marie för Newsner.

Tre månader har gått sedan lyckopillret Dante gick bort. Nu berättar familjen om saknaden. Foto: Privat

”Kommer ordentliga dippar”

Nu tre månader senare är det svårt att förstå egentligen vad som hänt, berättar Marie.

– Det har varit väldigt svårt. Det är mycket som jag inte förstått och allting känns overkligt. Jag har försökt att fokusera på barnen. Då känns det lättare att få fokusera på något annat. Men det kommer också ordentliga dippar, säger Marie.

Och när frågan kommer om vad hon saknar mest med Dante, är det svårt att inte bli rörd.

– Det är en svår fråga. Jag saknar helheten. Vi har inte helheten nu, det är så påtagligt då. Han hade alltid en räv bakom örat, och hans skratt…Vi är inte fullskaliga längre. Det är alltid en tandborste för lite i badrummet, säger Marie.

”Blev Dante med hela Sverige”

Men mitt i sorgen vill också familjen lyfta fram den stora kärleksstormen som kom under sökandet efter Dante och tiden efter. En kärlek som familjen lever på än idag.

– Han blev Dante med hela Sverige. Det skrevs så mycket och uppmärksammades om Dante. Många tog honom till sig och bara ville få hem honom. Kommunen har fått oss att känna oss väldigt omhändertagna då hela samhället har engagerat sig.

Glädjespridare är ett ord som dyker upp när Dante beskrivs. Här är han tillsammans med bonusmamman Marie. Foto: Privat

I ett brev har även Dantes pappa Sven skrivit om det kärleksfulla stöd familjen fått. Brevet kommer att läsas upp under 112-dagen på Münchenbryggeriet den 11 februari. Då kommer SOS-alarm olika aktörer som deltog i sökinsatsen prisas.

Pappans tackbrev till svenska folket efter stödet

Dantes familj har godkänt publiceringen av tackbrevet:

Till alla er som får pris idag – vi vill tacka er och alla andra som engagerade sig i sökandet efter vår Dante av hela våra hjärtan. Vi kan inte med ord beskriva hur fantastiskt tacksamma vi är över allt det stöd vi har fått, både under sökandet och efteråt.

Att se den folkmängd som utan att tveka ställde upp dag och natt för att hjälpa en pojke de aldrig har träffat gav en mäktig känsla av vad vi alla kan göra tillsammans.

Dante var en ljusglimt i våra liv med ett överflöd av kärlek å skratt, och kommer alltid att finnas hos oss i både tanke och hjärta.

Att tänka att han också har berört hela Sverige är en fin tanke som vi för alltid kommer att bära med oss.

Dante får inte ha dött förgäves, så hans minne måste påminna oss om att vi tillsammans kan rädda liv vid kommande sökningar.

Hjälp oss att ALDRIG glömma Dante!

Vi har inte tidigare hittat ett bra sätt att tacka för allt engagemang, nu fick vi den möjligheten.

Vi kan inte tänka oss några som förtjänar priset bättre än ni!

Önskar jag kunde krama er alla, eller som Dante hade sagt “GE ER EN HÅRDIS”.

Stort tack!

/Dantes pappa Sven med familj

Det finns inte ett öga torrt efter denna tragiska händelse! Vi tänker på Dante och hans familj i denna stora sorg! Tryck på gilla-knappen för att skicka kärlek till familjen!