Farföräldrarna kunde inte komma på bröllopet – då kom familjen på briljanta lösningen

När det är dags för den stora dagen, vill alla som gifter sig ha sina nära och kära runt omkring sig på ett eller annat sätt.

Så när det var dags för bröllop i Mariefred i lördags, stoppade de inte brudens farföräldrar att inte komma på bröllopet.

Istället hade familjen kommit på en briljant lösning.
– Det var så fint, säger brudens syster Mathilda Segerdahl till Aftonbladet.

Vi alla kanske inte kommer göra det i livet, men för de som väljer att gifta sig i kyrkan eller på annan plats, är det viktigt att ha sina nära och kära på plats.

Vid ett sånt högtidligt firande kan både brudgummen och bruden behöva lite stöd på den känslomässiga dagen när det vankas bröllop.

Men alla människor, även om de skulle vilja kan inte ta sig till ceremonin av olika anledningar.

När det var dags för Emilia Segerdahl att säga ja till sin älskade Tim fanns det ett problem.

Deras farföräldrar Inga och Tord kunde inte komma på bröllopet då de kände att de kommit upp i åren och skulle inte orka resan mellan Mariefred och Karlstad.

– Mina farföräldrar är ganska gamla. Så farmor var ledsen när hon berättade att hon inte kommer orka åka till Mariefred, säger brudens syster Mathilda till Aftonbladet.

När det var dags för Emilia att säga ja till älskade Tim fanns ett problem. Farföräldrarna kunde inte komma. Foto: Shutterstock

Familjens briljanta lösning för sina farföräldrar

Men istället kom familjen på en briljant idé som skulle göra det möjligt för dem båda att medverka.

Bara veckor innan skapade brudens syster Mathilda ett Skype-konto för sina farföräldrar och visade de olika grunderna för ett videosamtal.

Väl i kyrkan filmade Mathilda allting live medan Inga och Tord som förstås var uppklädda, kunde följa allting live på datorskärmen i deras bostad.

– Så innan vi gick in i kyrkan ringde jag upp dem. De fick heja på oss barnbarn, kusinerna och andra släktingar. Sedan filmade jag vigseln, säger Mathilda och fortsätter:

– Det var roligt för farfar sa till farmor innan vigseln: ”Då kan vi bara klä upp oss upptill vi behöver inte klä oss fint nertill för det kommer de ju inte se”, berättar Mathilda.

Wow va underbart! Allting går verkligen att lösa bara man själv vill! Grattis Emilia och Tim till bröllopslyckan! Länge leve kärleken!