Farmor tar barnets nappflaska men mjölken ser ’mörk’ ut – ser gröna ringen och slås av panik

Ibland hör man en sådan där historia som nästan verkar för sjuk för att vara sann. Det här är en sådan.

Men tyvärr är det sant, och det gör mig bedrövad att det existerar så känslokalla människor som denna kvinna som det handlar om. Som tur är blev ingen skadad av 19-åriga Sarai Rodriguez-Miranda onda plan.

Läs hela berättelsen här nedan.

19-åriga Sarai Rodriguez-Miranda bodde hemma hos sin mamma i Indiana, USA. För ett år sedan var Sarais bror i behov av ny bostad och fick även han flytta in hos mamman, tillsammans med sin fästmö och deras 11 månader gamla dotter.

Mamman hade ett stort hjärta och ville hjälpa sin son, och när tiden gick utan att bostadssituationen löste sig så lät hon familjen stanna lite längre. Men Sarai var inte glad över broderns sällskap.

Hon ogillade familjen – i synnerhet sin brorsdotter. På något sätt måste mamman ha känt av sin dotters avsky mot broderns familj, för hon anade oråd.

Det var en himla tur att hon gjorde det!

I januari 2017 kände mamman tydligt att något var fel i hennes hem. Sarai betedde sig märkligt och hon beslutade sig för att titta igenom dotterns mobiltelefon för att se om hon hittade några ledtrådar.

Då såg mamman en sms-konversation som fick henne att frysa till is.

Sarai hade skrivit flera sms till sin pojkvän om hur hon önskade att brorsdottern var död. Hon hade till och med planer på att döda den 11 månader gamla fickan själv.

”Jag hoppas hon dör. Jag skulle inte må dåligt av det” stod det bland annat.

Jag kan inte ens föreställa mig vilka tankar som måste ha snurrat i Sarais mammas huvud efter att ha läst detta. Hennes egen dotter önskade hennes sondotter död. Fruktansvärt.

Facebook

Mamman hämtade sig efter chocken och insåg att hon måste agera. Dottern kunde mycket väl redan ha satt sin onda plan till verket. Hon tog bilder av sms-konversationen för att spara som bevis och sedan gick hon till kylskåpet där de förvarade nappflaskor med mjölk till barnet.

Det fanns två flaskor där inne – och hon såg att den ena hade mörkare färg än den andra. I den mörkare flaskan kunde hon även se att det låg ett grönt pulver i en ring på botten.

Hon misstänkte att Sarai planerade att förgifta sin brorsdotter, och beslutade sig för att ta med flickan till sjukhuset för att kolla så att hon var okej. Som tur var verkade inte flickan hunnit få i sig något av det som fanns i flaskan.

När mamman förstått att hennes barnbarn var utom fara åkte hon till polisstationen och lämnade in sms-konversationen samt morteln från köket. Hon misstänkte att den hade använts för att krossa tabletter som sedan blandats i mjölken.

Analysen av morteln visade mycket riktigt att den används för att krossa ett stort antal migräntabletter av märket Excedrin. Mängden som fanns i flaskan, motsvarande nio tabletter, skulle ha kunnat döda en vuxen människa.

När Sarai förstod att hennes mamma avslöjat mordförsöket försvann hon från hemmet innan polisen hann gripa henne. Under nio månader har hon hållit sig undan, men förra veckan hittades hon till slut.

Den 28 september greps Sarai i Michigan misstänkt för mordförsök på sin brorsdotter.

Jag är glad att hon hittades och nu kan dömas för denna hemska händelse. Jag är också oerhört glad för att mamman lyckades stoppa förgiftningsförsöket innan det var för sent.

Detta är en oerhört tragisk historia och jag lider med mamman som gjorde allt för att skydda sitt barnbarn, även om det tvingade hennes att vända sig mot sin egen dotter.

Denna mamma förtjänar att hyllas som en hjälte!