Fartdåren är en dödsfälla för barnen – då tar bonden saken i egna händer

Om man bor utanför stan eller på landsbygden, är det inte ovanligt att man låter barnen vara ute och leka själva, någonting jag tycker är väldigt trevligt att se. Det kan liva upp ett helt kvarter, och det är skönt för barnen med lite frihet.

Jag var ofta ute och lekte med min bror på uppfarten, då det var mycket glest med bilar där vi bodde. Dessutom hade mamma satt ut en stor varningsskylt för att de förbipasserande skulle vara uppmärksamma när de körde förbi.

I den lilla staden Chickasha, Oklahoma var barnen också vana vid att leka på gatan, så när det ryktades om att det var en fartdåre på motorcykel som härjade i området visste Floyd Briggs att han var tvungen att göra någonting snabbt för att skydda såväl barn som vuxna.

Det var i april 2015 polisen jagade motorcykeln som flög fram mellan gatorna i Chickasha, i över 100 kilometer per timme rapporterar 5KOCO News, och Floyd som kanske inte direkt ser ut som någon hjälte i sina snickarbyxor och stråhatt, bevisade snabbt att det är precis vad han är.

Innan han aggerade bad han alla barn i området att hålla sig borta från gatorna så att han kunde stoppa honom utan att någon kom till skada.

Efter hjältedådet kunde mannen på motorcykeln, Michael Coppedge, som hävdar att hans enda brott var att han saknade körkort, gripas av polisen skriver Kfor.com.

Titta på videon nedan för att se hans briljanta sätt att stoppa fartdåren som sedan kunde gripas av polis.

Dock är detta inget jag rekommenderar.

Dela gärna videon med dina nära och kära på Facebook, det är viktigt att vi tänker på att vara försiktiga i trafiken, speciellt om det finns barn i närheten!