6-åringen dör i cancer, när jag ser vem som dyker upp på begravningen krossas mitt hjärta

Många vill gärna lämna något kvar efter sig när det är dags att lämna jorden, men det är långt ifrån alla som faktiskt gör det.

En som däremot lyckades med det var 6-åriga Bradley Lowery som kommer bli ihågkommen över hela världen, inte minst av sin största idol.

Bradley Lowery och hans föräldrar fick ett besked ingen ska behöva få – när han bara var 1 och ett halvt år gammal konstaterades det att han var allvarligt sjuk. Det visade sig att Bradley Lowery hade drabbats av neuroblastom som är en typ av cancer som ofta har dödlig utgång.

Neuroblastom drabbas oftast barn under 5 år och sällan vuxna. Trots att Bradley Lowery kämpade mot cancern kom den tillbaka än mer aggressiv. Men den här lilla pojken lyckades ändå göra sig ihågkommen av ett helt folk under sin korta tid i livet.

Bradley Lowery var ett stort fotbollsfan och extra mycket slog hans hjärta för den brittiska klubben Sunderland Association Football Club.

Genom det fotbollslaget kom han att stifta en fin vänskap med anfallaren Jermain Defoe. Bradley Lowery ledde till och med in laget till en av deras matcher och fick hänga i omklädningsrummet med kompisen Jermain Defoe.

Men det var inte bara fotbollsspelaren Jermain Defoe som fattade tycke för den starka 6-åringen. Artistduon LIV’n’G gjorde en hitlåt i Bradley Lowerys namn för att samla in pengar till hans behandling. Låten heter ”Smile for Bradley” och klarade sig ända upp till 3:de plats på iTunes topplista.

Tyvärr tog cancern slutligen Bradley Lowerys liv den 7 juli. Men han lämnar tydliga spår efter sig. En vecka senare samlades tusentals människor på Blackhall street för att hedra hans minne. Bland dem fanns Jermain Defoe som bar en tröja med Bradley Lowerys namn på.

Fotbollsspelaren lämnade försäsongsträningarna för att flyga in till Bradley Lowerys begravning. I en intervju blir han rörd till tårar när pojken kommer på tal.

– Jag är så tacksam att Gud förde dig in i mitt liv och att jag fick fantastiska stunder tillsammans med dig. Jag kommer aldrig någonsin glömma din blick när jag träffade dig för första gången, den genuina kärleken i de där söta små ögonen, säger Jermain Defoe.

Bradley Lowerys minne kommer förevigt leva vidare hos många som den starka kämpe han var. Dela gärna den här starka historien med dem du känner!