Fejkade cancer för att få pengar av välgörenhetsorganisation – nu har idrottsstjärnan fått sin dom

460 000 kronor om året, så mycket betalades en kvinna av en välgörenhetsorganisation för att hon var cancersjuk. Saken vara bara den att hon inte hade cancer, utan fejkade allt för att få pengar.

2014 började Kate Hubble, känd som före detta landhockeyspelare i Australien, arbeta på Redkite, en välgörenhetsorganisation som hjälper cancersjuka barn och ungdomar ekonomiskt. Efter att ha jobbat där ett år berättade hon för sina kollegor att hon själv drabbats av sjukdomen, och i slutet av året bad hon om att förflyttas från kontoret i Perth till Sydney, då hon skulle få det lättare att hantera sjukdomen där, det berättar Expressen.

 

Nya kollegorna märkte att något inte stämde

När Kate börjat arbeta på kontoret i Sydney blev de nya kollegorna misstänksamma. Hon visade aldrig upp några symptom, men stannade hemma från jobbet allt mer.

För att få ekonomisk ersättning skickade Kate in intyg på att hon var sjuk i cancer, tillsammans med meddelande där hon beskrev sitt kritiska tillstånd. Enligt The Sydney Morning Herald ska Kate ha skickat ett sms så sent som i mars, där hon skrev att hon opererades.
”Jag har sex månader kvar att leva om jag inte får ytterligare behandling”.

 

Foto: Supplied

Avslöjades som bedragerska

Kates misstänksamma beteende och iver att få mer bidrag gjorde att kollegorna ville att en utredning tillsattes. Det visade sig då att Kate inte alls hade cancer, men beviljats 460 000 kronor av välgörare som trott att hon hade det.
– Att låtsas att man har cancer samtidigt som man arbetar på en välgörenhetsorganisation som är till för cancersjuka patienter är ofattbart, säger en källa till The Sydney Morning Herald.

Idrottsstjärnan Kate Hubble har nu fällts för bedrägeriet, skyldig till fyra åtalspunkter.

Vilken fruktansvärd sak att göra. Alla bör vara uppmärksamma på bedragare som kan utnyttja en. Dela gärna med andra som borde läsa detta.