Fembarnsmamman hånades på stranden – svaret hyllas av tusentals

Fembarnsmamman Tanis Jex-Blake, 33, hade inte besökt stranden på 13 år då hon skämdes över sin kropp. Men hon bestämde sig ändå för att åka dit. När hon väl kom dit hånades hon av andra solbadare, de kallade henne bland annat ”äcklig”. När Tanis kom hem satte hon sig vid datorn och skrev ett öppet brev till de som hånat henne. Brevet har hyllats av tusentals – det är bara så himla fint!

Det var under sommaren 2014 som den kanadensiska fembarnsmamman Tanis Jex-Blake bestämde sig för att åka ned till stranden Alberts Beach i västra Kanada för första gången på 13 år. Att föda fem barn tar ut sin rätt på kroppen och Tanis hade skämts över att visa upp sig på stranden men bestämde sig för att sluta skämmas och visa upp sig som den stolta mor hon är, skriver CTV News.

Men när hon kom ned till stranden hånades hon av tre andra strandbesökare.

– Jag blundade och solade när jag hörde röster. ”Gud vad äcklig hon är” och ”titta, så snuskigt”, sa de. Jag öppnade ögonen och då var det två vuxna män och en kvinna som lutade sig över mig och pekade och skrattade, säger Tanis till CTV News.

Tanis blev naturligtvis sårad över hånen, men bestämde sig för att inte göra något åt det där och då. Istället skrev hon ett långt Facebookinlägg riktat till mobbarna på stranden.

 ”Det här är ett öppet brev till de två män och den kvinna som bestämde sig för att hoppa över sina jobb idag och istället åkte till stranden för att slappa i solen, bada och ta några öl.

Förlåt om mitt första försök att visa mig i bikini på 13 år ”äcklade er”. Förlåt för att min mage inte är platt och tajt. Förlåt för att jag har bristningar över magen. Jag är dock INTE ledsen över att min kropp har närt, fostrat, fött och skyddat FEM underbara, friska, smarta och underbara människor. Jag är ledsen om min 33-åriga, 56 kilo tunga kropp förolämpade er såpass mycket att ni kände er tvungna att peka och skratta åt mig. Men en sak ska ni veta: när jag tittade på era unga, ”perfekta” kroppar kunde jag inte låta bli att undra vilka otroliga saker ERA kroppar har åstadkommit?

Jag lät er tro att ni inte påverkade mig när ni hånade mig, jag låtsades som att det ni sa och gjorde inte hade någon som helst effekt på mig. Men jag grät i bilen hem. Tack för att ni förstörde min dag. Det är människor som ni som gör världen till en ful plats fylld av hat. Jag kan inte låta bli att lida med de kvinnor som en dag ska bära era barn bara för att sedan bli ”äckliga” när deras kroppar förändras under det mirakel som är en graviditet. Jag kan bara hoppas att ni en dag inser att mina ärr är något att vara stolt över och inte något att skämmas över.”

Dela den här texten om du tycker svaret var lika klockrent som jag!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna