Mamman blir äntligen gravid, efter 5 års försök: Börjar gråta när läkarna visar udda detaljen på skärmen

Resan till föräldraskapet är en glädje som många människor ser tillbaka på med ljusa minnen, men erfarenheterna kan variera från par till par.

Ibland är vägen till en ny bebis kort, enkel och alldeles underbara – medan vissa föräldrar har haft betydligt tuffare resor innan de äntligen kan få hålla sin nyfödda bebis i sina armar.

Jamie och Skyler Scott hade redan två underbara söner, men de ville verkligen ha ett barn till. Men i takt med att åren gick insåg Jamie och Scott att det kanske inte skulle bli ytterligare ett tillskott till familjen.

De försökte visserligen, men paret började långsamt ta in det faktum att sannolikt var för sent.

Efter 5 år av försök kom dock ett lika glädjande som chockerande besked: Jamie och maken fick reda på att hon var gravid.

Men denna speciella graviditet var inte precis vad de hade planerat för…

Facebook/FiveTwoLove

Jamie och Skyler var visserligen redan stolta föräldrar till två fina söner, men de ville helst av allt ha tre barn för att bilda den i deras tankar perfekta familjen.

Men det var lättare sagt än gjort.

Liksom många andra par som har problem att bli gravida, tog Jamie och Skyler hjälp av fertilitetspecialister för att komma närmare sin dröm.

Facebook/FiveTwoLove

När proceduren var klar kunde den 33-årige mamman inte vänta på de officiella laboratorieresultaten. Så Jamie köpte ett eget graviditetstest för att ta reda på om behandlingen varit framgångsrik.

”Under mina år har jag gjort så många graviditetstester, jag var van att se det negativ resultatet. Så, efter alla dessa försök, var det bara otroligt att se de två rosa linjerna”, säger Jamie till People.

Facebook/FiveTwoLove

De två rosa linjerna på testerna visade att Jamie var gravid, även om hennes söner trodde det betydde att hon skulle ha tvillingar. 

Några veckor efter att hennes läkare bekräftade parets graviditet, avslöjade Jamies extremt höga nivåer av HCG-hormoner en helt annan historia.

Facebook/FiveTwoLove

Högre än genomsnittliga HCG-nivåer indikerar vanligtvis att det finns flera barn i magen.

När Jamie och Skyler bokade en tid för en ultraljud, tänkte de att de kanske var tvillingar eller trillingar som låg där inne.

Men den här lyckliga mamman hade faktiskt ännu fler där inne!

Facebook/FiveTwoLove

”Jag blev helt förbluffad och jag grät när jag såg alla dessa barn på skärmen”, förklarar Jamie.

Om Jamies hemma-graviditetstest skulle visat det faktiska antalet ungar på stickan skulle det uppstått fem linjer! Hela teststickan skulle blinkat rosa…

Facebook/FiveTwoLove

Precis som många andra gravida kvinnor får Jamie ett plötsligt sug efter vissa saker. Just nu är Jamie helt besatt av milkshakes – men det är bara bra.

Doktorns order är att hon behöver konsumera cirka 4 000 kalorier om dagen, så att hon kan gå upp 45 kilo. Men oroa dig inte – med fem energiska kaniner som hoppar runt, kommer hon sannolikt att förlora all överskottsvikt på nolltid.

Facebook/FiveTwoLove

”Det är lite som att det redan är en jättepumpa i min mage. Jag känner mig full hela tiden, men ändå är jag hungrig och törstig hela tiden. Jag måste äta mer små måltider under hela dagen”, säger Jamie.

Med så många små liv på linjen ville paret inte ta några chanser. De flyttade tillfälligt från sitt hem i St George, Utah till Phoenix, Arizona, där Jamie för närvarande är under ständig uppsikt.

Facebook/FiveTwoLove

Det är läkaren John Elliot är ansvarig för Jamie’s graviditet och han är något av en expert på området.

Under sin karriär har han varit med och förlöst 23 femlinggraviditeter! Det gör honom till en unik expert på området.

Facebook/FiveTwoLove

Jamie och Skyler är överlyckliga, deras långa väntan är äntligen över.

Även om de bara hade planerat för ett barn till, så överväger kärleken för dessa fem småttingar allt

”Jag ville vara en bra mamma för alla dessa enskilda människor, och jag tänkte på hur vi skulle göra det här. Sedan hade jag bara den här överväldigande känsla av lugn, som kom över mig: ‘Vi ska göra detta med kärlek. Jag trodde vi kan fixa det'”, säger Jamie.

Facebook/FiveTwoLove

Inte många föräldrar får chansen att ta av sig på ett helt nytt äventyr som fylls med fem små liv.

Det är ingen tvekan om att Jamie och Skyler kommer få det hett om öronen när dessa femlingar föds, men hittills har deras otroliga resa överträffat alla förväntningar.

Och så kommer de fem nya syskonen förstås få mycket kärlek och stöd av sina storebröder!

Facebook/FiveTwoLove

Idag har Jamie var gravid i 26 veckor och 5 dagar. Jag har en känsla av att vi kommer återkomma till denna historia när förlossningen väl ägt rum.

Tills vidare önskar vi denna familj ett stor lycka till. Kommentera, gilla och dela gärna denna underbara historia om du också vill skicka ett stort lycka till!