Flickan är det svarta fåret bland barnen – 56 år senare avslöjas familjens hemlighet

Det är den 3 maj 1953. Två flickor, DeeAnn Angell och Kay Rene Reed, föds av två olika mammor på samma sjukhus i den lilla staden Heppner i amerikanska Oregon.

Snart får mamman Marjorie Angell den lilla bebisen DeeAnn i sina armar. Hennes magkänsla är oroväckande – och hon insisterar på att sjuksköterskorna har gett henne fel barn.

Ingen lyssnar. Till slut lyckas sjuksköterskorna också övertyga Marjorie om att DeeAnn är hennes dotter och familjen tänker inget mer på det.

56 år går – tills det en dag kommer ett chockerande telefonsamtal.

När DeeAnn Angell växte upp var det som den enda blonda, blåögda flickan i en familj med brunetter – och hon stack minst sagt ut på alla familjefoton.

Bildkälla: Youtube

Samma situation upplevde Kay Rene Reed under hela sin uppväxt: som brunett bland blonda kände hon sig som det svarta fåret. Hon liknade inte någon annan i familjen och hon ifrågasatte om hon verkligen var en i familjen Reed.

På den tiden var det dock inte möjligt med DNA-prover och Kay Rene skakade av sig misstankarna eftersom hon inte ville att det skulle stämma.

Bildkälla: Youtube

Men 56 år senare förändrades allt. Kay Renes bror Bobby fick ett telefonsamtal från en äldre kvinna – som sade sig bära på en gigantisk hemlighet.

Bobby åkte genast iväg för att möta upp kvinnan. Hon förklarade att hon hade känt Kay Rene Reeds mamma och att hon dessutom hade bott granne med familjen Angell och deras dotter DeeAnn.

Bildkälla: Youtube

Den 86-åriga kvinnan var säker på sin sak: de båda flickorna hade blivit förväxlade på sjukhuset. Hon förklarade också att hon hade väntat med att avslöja den chockerande nyheten tills alla fyra föräldrar hade gått bort.

Bobby visste inte vad han skulle göra. Han hade alltid känt och älskat Kay Rene som sin syster och ville inte såra någon. Efter att ha pratat med sina syskon bestämde de sig så för att berätta om hemligheten för Kay Rene och DeeAnn – och familjerna stämde träff.

Bildkälla: Youtube

Sommaren 2009 möttes så Kay Rene Reed och DeeAnn Angell för att ta DNA-prover i den amerikanska staden Kennewick.

Det visade sig att Marjories moderliga intuition 56 år tidigare hade stämt. Kay Rene var inte alls en Reed utan en Angell, samtidigt som DeeAnn var Bobbys blonda och blåögda syster.

Bildkälla: Youtube

Efter avslöjandet knöt de båda familjerna starka band till varandra. Kay Rene och DeeAnn har i dag nära kontakt och känner sig som systrar – men undrar hur livet hade kunnat se ut.

– Det är ledsamt att jag aldrig fick chansen att lära känna mina egna föräldrar, säger DeeAnn enligt ABC News.

Här kan du se ett videoklipp som också tar upp historien om två andra förväxlade systrar:

Det är knappt så man tror det är sant. Dela gärna vidare den osannolika historien till dina vänner!