Flickan blir antastad på vägen hem – då minns hon mammans tips och chockar männen totalt

Att aldrig gå ensam på kvällarna är ett råd som inte kan sägas för ofta till barn och barnbarn, trots att de blir vuxna. 

Studenten Jordan hann fylla 20 år innan hon skulle bli påhoppad av tre män som väntade utanför hennes lägenhet. Förutom att de pistolhotade Jordan att lämna ifrån sig sitt bankkort och alla sina värdesaker så tog de med henne i bilen. Mardrömssituationen kändes hopplös, tills Jordan tänkte ”Vad skulle mamma ha gjort?”. 

För 20-åriga studenten Jordan kunde livet ha slutat i tragedi, men tack vare mammans ord som ekade i hennes huvud så tog den hemska situationen en oanad vändning. 

När Jordan kom hem till sin studentlägenhet runt ett på natten stod tre män utanför och väntade på henne. Männen var beväpnade, och tvingade Jordan att lämna ifrån sig alla sina värdesaker och pengar. De ville även åt Jordans bil, men ingen av männen visste hur man körde manuellt, därför tvingade de Jordan att köra till närmsta bensinstation och tanka. 

Facebook/Jordan Dinsmore

Med en pistol riktad mot ansiktet hade Jordan inte något val, men medan hon körde hann hon tänka tusen tankar om hur hon skulle kunna ta sig ur situationen. 

När männen sa att de skulle förgripa sig på henne efter att hon tagit ut pengar så hörde hon sin mammas röst i huvudet och visste genast vad hon skulle göra. 
– Jag tänkte på min mamma. När hon gick på universitetet så blev hon nästan ett våldtäktsoffer men hon lyckades knuffa bort mannen och fly. Jag kommer att vara stark som min mamma, och ta mig ur det här, berättar Jordan för ABC News 4

Några av orden som ekade i Jordans huvud var ”Låt dem inte vara ensam med dig”. Jordan hade inte många möjligheter, antingen skulle hon få sitt liv förstört eller hoppa ur bilen. 

Facebook/Jordan Dinsmore

Det fanns inget tid för att tänka igenom det, mitt i farten så öppnade Jordan bildörren, och hoppade ut, medan bilen fortsatte att rulla. 

Efter en stund stannade en bil och hjälpte Jordan, som klarade sig bra. Idag säger hon att hennes enda ånger är att hon inte fick se männens reaktioner. 

– De satt i ett fordon i rörelse, utan förare, och en 20-årig flicka hade precis överlistat dem. Jag önskar att jag kunde se deras ansiktsuttryck i det ögonblicket, så att de vet att jag kunde ha blivit ett offer, men blev det inte.

Två av männen kunde senare gripas. 

Tänk att hennes mammas ord fick henne att fatta ett beslut som räddade hennes liv, vilket mod. Vi bör aldrig sluta ge råd åt våra nära och kära, dela gärna för att sprida budskapet.

 

 
 

Läs mer om...