Flickan hittar en hemlig lucka i trädet. Men när mamma ser vad som döljer sig inuti… WOW!

För två år sedan förlorade familjen en av sina döttrar. Lilla Allie fick en hjärntumör och hann bara fylla tre år innan hon förlorade kampen mot sin cancer. Familjen brukar därför röra sig ute i naturen för att komma på andra tankar och bearbeta sin sorg efter dotterns död. En dag hittar de så en färgglad liten dörr inbyggd i ett träd ute i skogen. Men när de hittar dörren har familjen till en början ingen aning vilken värld som precis skulle öppnas upp för dem.

I Overland Park, Kansas, USA, upptäckte familjen en del av skogen som var prydd med olika små hus i alla dess former och färger. Precis innan skogsbrynet hade en skylt satts upp med texten ”Firefly Forest” och vid ett av träden hängde ett snöre med tillhörande lappar och pennor där man kunde skriva sina små önskningar eller meddelanden till de sagovarelser som bodde i husen.

Youtube
Youtube

Familjen skrev då ner dotterns namn och födelsedag samt när hon gick bort och hängde upp lappen i trädet. När de nästa gång gick sin runda runt skogen till ”Firefly Forest”, hade en ny dörr satts upp i ett av träden.

Dörren var uppsatt för att hedra Allie.

Youtube
Youtube

– Jag går nästan varje dag och plockar ihop lapparna som personer har hängt upp och läser. När jag hittade lappen med Allies namn så började jag gråta och kände att vi måste ge denna familj ett hus i en av träden för att hedra henne, berättar Robyn som är en av personerna bakom sagovärlden.

Det fungerar nämligen som så att i trädstammarna har Robyn byggt upp små hemliga sagorum med säng, små skor, nattduksbord och andra små fina detaljer som alla har hemma. Nu hade Allie fått ett alldeles eget rum i skogen.

Youtube
Youtube

I filmen här nedan får vi möta Robyn och hennes familj, där de berättar att det inte var planerat att det skulle eskalera och utvecklas till något så stort att det blev som en hel sagovärld. Från början var det bara för familjen själva, men när de såg hur personerna i omgivningen älskade deras projekt kunde de inte sluta.

Youtube
Youtube

Detta gick rakt in i hjärtat och blev rörd över hur fina människor det finns därute.

I filmen här under finns mer information om sagovärlden. Den är lite lång, men den är så pass fin så jag rekommenderar dig verkligen att se den.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna