Flickan kan inte överleva utan slangen, när hon vill bada i sjön får hon uppleva något oförglömligt

När Lauren Cosgrove föddes vägde hon inte ens ett kilo. Hon föddes redan i vecka 27 och fick spendera hela sitt första år på sjukhuset. Trots att det många gånger var riktigt kritiskt, överlevde hon tack vare skickliga läkare och en familj som aldrig gav upp.

Efter ett tag lyckades läkarna lista ut vad det var som gjorde Lauren så sjuk, hon led av korttarmssyndrom (SBS – Short Bowel Syndrome), hon saknade en del av tunntarmen vilket gjorde att hon inte kunde ta upp näring ordentligt.

För att hon skulle överleva var man tvungen att operera in en slang i hennes mage så att hon kunde få tillräckligt med näring. Slangen var hon tvungen att ha 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, 365 dagar om året.

Den lilla flickan från Scotland lever i konstant smärta men har en riktig kämpaglöd och en vild fantasi.

Efter att ha spenderat mycket tid på sjukhus utvecklade hon ett stort intresse för sjöjungfrur och satt ofta och ritade bilder på dessa magiska varelser.

Hennes största önskan var att få träffa en på riktigt.

En sjuksköterska som hjälpte Lauren hade märkt hur mycket hon gillade dessa figurer och beslöt sig för att göra någonting alldeles speciellt för flickan.

En dag fick Lauren en sjöjungfrukostym och blev upphämtad med sin familj i en limousin. Lauren trodde att hon skulle till ett vattenmuseum, hon hade inte den blekaste aning om vad hon snart skulle få vara med om.

Innan de åkte iväg fick hon ta på sig en liten sjöjungfru dräkt. Istället för att åka till museet åkte familjen till en sjö i närheten. När Lauren gick längs strandkanten fick hon syn på något, en livs levande sjöjungfru, hon kunde inte tro sina ögon.

Sjöjungfrun kom närmre och närmre, och Lauren kunde knappt tro sina ögon när sjöjungfrun äntligen var framme vid hennes fötter. Sjöjungfrun lärde Lauren några förtrollande ord och sedan överlämnade hon ett magiskt pärlhalsband från sin nyfunna vän.

Det blev verkligen en minnesvärd dag för Lauren, som fick fira med pizza efterråt.

Det var organisationen ”Rays of Sunshine” som anordnat allt och också betalade hela kalaset. De hade flugit skådespelerskan Linden Wolbert hela vägen från Los Angeles i USA för att hon skulle få spela rollen som sjöjungfru.

Här nedan kan du se en video om Lauren när hennes högsta önskan slog in:

Dela gärna Laurens berättelse med dina vänner på Facebook, om du också tycker att det är fantastiskt att det finns dem som gör det möjligt för svårt sjuka barn att kunna glömma bort sin sjukdom om än bara för en liten stund.